Ένα επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εις βάρος του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, στιγμάτισε την κρίσιμη, λόγω συγκυρίας, «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε στην έναρξη της συνεδρίασης την απομάκρυνση του μουσουλμάνου βουλευτή από την αίθουσα, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες – όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από βουλευτές όλων των λοιπών κομμάτων – αναφορές σε βάρος του κ. Μουσταφά. Τα όσα φέρεται να είπε ο θεωρούμενος και «Νο2» στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου, προκάλεσαν την εντονότατη δυσφορία και την αποδοκιμασία βουλευτών από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, με άπαντες να καταγγέλλουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ της τουρκικής προπαγάνδας.

Όπως δε αναφέρθηκε σχετικά, ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Μουσταφά επικαλούμενος οτι ο Ερντογάν είχε δηλώσει στην Κομοτηνή ότι η Τουρκία έχει τέσσερις βουλευτές δικούς της στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Ο Κασιδιάρης και η παρέα των νεοναζί παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν! Ό,τι λέει ο Ερντογάν το θέτει στην ελληνική Βουλή η Χ.Α. Είναι προδοσία να υιοθετείς αυτά που λέει ο Ερντογάν εντός της Βουλής παρουσία του Υπ. Εξωτερικών της Κύπρου! Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει, οι νεοναζί βέβαια!», έγραψε στο Twitter ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος. «Απαιτεί απύθμενο θράσος οι απολογητές της προδοσίας της Κύπρου ενώπιον μάλιστα του Κυπρίου υπουργού Εξωτερικών να αμφισβητούν τον πατριωτισμό και την ακεραιότητα οποιουδήποτε Έλληνα βουλευτή ιδιαιτέρως δε του Μουσταφά Μουσταφά που κοσμεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο όχι μόνο από χθες ή προχθές αλλά από τη δεκαετία του ’90. Και επειδή η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από μας αλλά είναι ορκισμένος εχθρός του Κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας, εμείς τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου οφείλουμε μα προστατέψουμε το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον Πρόεδρο της Βουλής και την επιτροπή Δεοντολογίας» επισήμανε ο κ. Σπ. Δανέλλης.

Οι τόνοι ήταν ιδιαίτερα υψηλοί, γεγονός το οποίο «κινητοποίησε» προς στιγμήν τα στελέχη της φρουράς του Κοινοβουλίου που βρίσκονταν περιμετρικά και εξωτερικά των εισόδων της αίθουσας τις οποίες άνοιξαν για να διαπιστώσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε αν χρειαστεί να παρέμβουν. Τελικώς τα πνεύματα ηρέμησαν και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή η συνεδρίαση συνεχίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή υπήρξε μια σύντομη τοποθέτηση από τον υπουργό εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, και ακολούθησαν δύο κύκλοι ομιλιών από βουλευτές και η τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις με την Τουρκία, το Αιγαίο, τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών και τα όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ.

πηγή: kathimerini.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr