Στο φόρτε τους βρίσκονται οι διεργασίες στα κόμματα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους ενόψει των πρόωρων εκλογών της 25ης του μηνός, καθώς στις 10 Ιανουαρίου θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές από το Α΄ τμήμα του Αρείου Πάγου.

Δεδομένων των διαμορφούμενων συνθηκών και των κομματικών ισορροπιών και υπολογισμών, το τοπίο της Ροδόπης φαντάζει αν μη τι άλλο αρκούντως ενδιαφέρον.

Προς ώρας, λοιπόν, το σκηνικό με τους υποψηφίους βουλευτές, έχει ως εξής:

Στη ΝΔ, ως σίγουρες υποψηφιότητες καταγράφονται αυτές του Ευριπίδη Στυλιανίδη και της Βούλας Ελευθεριάδου. Η υποψηφιότητα της Φελίνας Καζάκου που τον τελευταίο καιρό θεωρούνταν βέβαιη κατά 99%, τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με πληροφορίες αποσύρεται και αναζητείται άλλη…θηλυκή υποψηφιότητα, με ανοιχτά όλα α ενδεχόμενα, ενώ έχουν βολιδοσκοπηθεί και οι προθέσεις νεότερου στελέχους της παράταξης. Την ίδια ώρα η Ρηγίλλης φαίνεται πως θέλει στο ψηφοδέλτιό της τον περιφερειακό σύμβουλο Οντέρ Μουμίν ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, ενώ από καιρό ακούγεται και το όνομα του Αχμέτ Ερτζάν.

Στο ΠΑΣΟΚ, σίγουρος είναι το βαρύ πυροβολικό Αχμέτ Χατζηοσμάν, και από ’κει και πέρα «παίζουν» τα ονόματα του Αργύρη Μπακιρτζίδη και του αντιδημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι πιο έτοιμος απ’ όλα τα κόμματα, καθώς τον προεκλογικό τους αγώνα έχουν ήδη ξεκινήσει οι Τάκης Χαρίτου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, ενώ την πεντάδα πιθανότατα θα συμπληρώσουν οι Κοσμάς Παπαχρήστου και Σοφία Κουγιουμτζόλου.

Του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ θα ηγηθεί κατά πως φαίνεται ο Νίκος Φακιρίδης, οι ΑΝΕΛ θα δώσουν τη μάχη τους με αιχμή του δόρατος τον Κωνσταντίνο Βουζουκίδη, και το Ποτάμι με τον Αχμέτ Ιλχάν.

Τέλος, με το…αναμενόμενο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιώργος Πεταλωτής διαφαίνεται πως θα κατέλθει ως υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, ενώ στη Ροδόπη το βάρος αναμένεται να σηκώσουν βασικά δύο κυρίες: η Νικολέτα Πετκίδου και η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.

.