Το ενδεχόμενο ανάκλησης δύο αποφάσεων, που έλαβε το 2017, και συγκεκριμένα εκείνων με τις οποίες ενέκρινε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων στο ανατολικό τμήμα της οδού Κούλογλου, θα συζητήσει στη συνεδρίαση της προσεχούς Τετάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση εγκρίθηκε με σκοπό την παραχώρηση τμήματος του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου στην ψαροταβέρνα «Stavros fish restaurant» προκειμένου να αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Για την ακρίβεια, με την πρώτη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή της κυκλοφορίας και την παραχώρηση για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ με τη δεύτερη ικανοποίησε μερικώς το αίτημα του επιχειρηματία για χρονική επέκταση της εν λόγω παραχώρησης. Με τις διαδοχικές αυτές αποφάσεις, επετράπη τελικά η διακοπή της κυκλοφορίας κατά τη χρονική περίοδο από την 1η Μαΐου έως τις 20 Οκτωβρίου (από 21.00 έως 01.00 τις καθημερινές και από 19.00 έως 1.00 κατά τα Σαββατοκύριακα), καθώς και η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων κατά τους θερινούς μήνες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επί του τμήματος της οδού Κούλογλου που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών Ορφέως και Γ. Σεφέρη.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις εκδόθηκαν με το σκεπτικό ότι το επίμαχο τμήμα της οδού Κούλογλου παραχωρούταν αδιάλειπτα από το 2008, χωρίς ποτέ να έχει προκληθεί κάποιο πρόβλημα, και μολονότι η Τροχαία Κομοτηνής δεν συνηγορούσε στην ικανοποίηση του αιτήματος του ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας.

Η διάρκεια δε της παραχώρησης ορίστηκε σε δύο έτη, ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο διατήρησε το δικαίωμα της ελεύθερης ανάκλησής της, εφόσον κάτι τέτοιο κρινόταν σκόπιμο.

Παρόλο που δεν έχει παρέλθει η διετία, το ζήτημα θα επανεξεταστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της ανάκλησης ή μη των δύο περσινών αποφάσεων παραχώρησης. Την εξέλιξη αυτή φαίνεται πως προκάλεσε ένα έγγραφο, που εστάλη προ ολίγων ημερών από το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, στο οποίο επισημαίνεται ότι η επίμαχη παραχώρηση παρεμποδίζει την ασφαλή και ελεύθερη διέλευση των πολιτών και προσκρούει στις υφιστάμενες νομοθετικές διατάξεις.