Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλη, αιτούμενος την επαναλειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες, κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Αναλυτικά ο Βουλευτής αναφέρει:

«Αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε κρίνεται η λειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες.

Τα Μουσικά Τμήματα  ξεκίνησαν να λειτουργούν το έτος 2001 με προσπάθειες της τότε δημοτικής αρχής, προφέροντας πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας στην ομαλή συνύπαρξη, στην πολιτιστική ανάπτυξη, στη συνεργασία μεταξύ των πληθυσμιακών ομάδων, στη δημιουργική απασχόληση, περαιτέρω μόρφωση και κοινωνική πρόοδο των μαθητών της περιοχής.

Σε μια περίοδο μάλιστα που άρχισε στην Αλεξανδρούπολη τη  λειτουργία του για πρώτη φορά φέτος το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης, και στη γειτονική Κομοτηνή  λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Μουσικά σχολεία της χώρας (όπου μόνο τα έξοδα σίτισης των μαθητών ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ ετησίως), δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη μη λειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες.

Τα τμήματα αυτά, για τα οποία υπάρχουν αίθουσες και εξοπλισμός, χρειάζονται μερικές ειδικότητες καθηγητών μουσικής, 3-5, για να προσφέρουν στοιχειωδώς στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής μουσικές γνώσεις και όχι μόνο.

Οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι πολίτες, επιβάλλουν ακόμη περισσότερο την επαναλειτουργία των τμημάτων αυτών, για να απαλλάξουν τους γονείς από πρόσθετα έξοδα, να ενισχύσουν πολύπλευρα σε μία περίοδο κρίσης την τοπική κοινωνία, και να δώσουν στους μαθητές της επαρχίας Σαπών δημιουργικές διεξόδους, γνώσεις και εφόδια, χωρίς να επιβαρύνονται οι οικογένειές τους.

Μετά τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να πάρετε όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την επαναλειτουργία των Μουσικών Τμημάτων στις Σάπες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης;».