Με επιστολή του προς την Υπηρεσιακή Πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου, και τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς Υπουργούς, Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη, και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κ. Βασίλης Αλεξανδρής, θέτει θέμα επανακαθορισμού σε αξιοπρεπές επίπεδο, της αποζημίωσης όλων των Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, σε κάθε εκλογική διαδικασία, το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής. Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, και συμπληρώνει πως «η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν».

Όπως προσθέτει, δε, «είναι αδιανόητο να αναγκάζονται Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές, τουλάχιστον δύο μέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».

Τέλος, ο κ. Αλεξανδρής, υπογραμμίζει ότι «ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη αδικία, ώστε να μπορέσουν οι ήδη κληρωθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στην ύψιστη δημοκρατική θεσμική λειτουργία».