Με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Α.Μ.-Θ. Ταξίαρχο Νικόλαο Μενεξίδη, συναντήθηκαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης
Στη συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, τα Προεδρεία απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί που απαρτίζουν τις Διμοιρίες Υποστήριξης, καθώς και εκείνοι που στελεχώνουν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.).
Τα προβλήματα τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς, είναι:
α) Η συχνότητα των μετακινήσεων πέραν των γεωγραφικών ορίων των νομών.
β) Η μη έγκαιρη ενημέρωση του προσωπικού και η καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών διαταγών.
γ) Η μη τήρηση των διατάξεων που ορίζονται στα Π.Δ 394/2001 και 173/130 και αφορούν το ωράριο εργασίας και τις ώρες υπερεργασίας.
δ) Η αναγκαιότητα εφοδιασμού με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
ε) Η έλλειψη διοικητικής μέριμνας.
στ) Η αδυναμία χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων εν μέσω προγραμματισμένων κανονικών αδειών.
ζ) Η μη ορθή αξιολόγηση των κατά περίπτωση «πληροφοριών» με αποτέλεσμα την κατασπατάληση ανθρωπίνων πόρων και δυναμικού.
η) Η ένταξη Αστυνομικών που υπηρετούν σε Ο.Π.Κ.Ε στον κατάλογο δικαιούχων του επιδόματος Δ.Υ.
Ο κ. Μενεξίδης, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα τα οποία εκτέθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά και τα οποία όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας «έχουν ως κύρια συνέπεια τη σωματική και ψυχική καταπόνηση του αστυνομικού προσωπικού», αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων δηλώνοντας πως θα καταβληθεί από μέρους του κάθε δυνατή προσπάθεια, τόσο προς την κατεύθυνση ενός καλύτερου εν γένει σχεδιασμού όσο και της απαρέγκλιτης τήρησης των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος που ορίζουν το ωράριο εργασίας και τις ώρες υπερεργασίας.
«Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τελούν πάντα σε εγρήγορση μεταφέροντας τα προβλήματα που προκύπτουν, άμεσα και δυναμικά στη Διοίκηση, με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μελών τους. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η τήρηση η μη των υπεσχημένων και θα επανακαθοριστεί η κοινή μας στάση», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων των αστυνομικών.