Στόχος, να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και σε συνεργασία με τη «Συμεών Τσομώκος Α.Ε.», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει την «1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης – Thessaloniki Summit 2016», από 12 έως 14 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο HYΑTT Regency.

Η διοργάνωση, με σύνθημα την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, στοχεύει στην υψηλού επιπέδου συζήτηση και ανάδειξη των κυριότερων ζητημάτων που θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν καταλυτικά το μέλλον της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας.

%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7%cf%83-1Περισσότεροι από εξήντα διακεκριμένοι ομιλητές από τον χώρο της διαμόρφωσης αναπτυξιακών πολιτικών, εξωστρεφείς επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής επιτροπής, Έλληνες και ξένοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και σύμβουλοι επιχειρήσεων, θα συζητήσουν για:

– τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

– τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

– την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

– την προσέλκυση επενδύσεων.

– τις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας σε στρατηγικούς τομείς όπως η Ενέργεια, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός.

Στόχος των διοργανωτών είναι η σύνθεση των απόψεων που θα καταγραφούν, ώστε να επιτευχθούν:

– η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

– η ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

– η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, Κεντρικές Τράπεζες και Επιχειρηματικούς Φορείς.

Έτσι, όπως τονίζεται, εκ μέρους των διοργανωτών, «μπορεί να γίνει πραγματικότητα η μοναδική αναπτυξιακή κατεύθυνση για τη χώρα, που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων και  η υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε κάθε τομέα της οικονομίας».

Απώτερος, δε, σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι «να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες από την ηλεκτρονική σελίδα www.thessalonikisummit.gr