ΕΓΓ 2

Ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Γενικός και ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ) του νομού Έβρου, έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, από εκπροσώπους των οργανισμών.

Οι τελευταίοι, σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Πέτροβιτς, του ανέλυσαν ζητήματα οικονομικής φύσεως, συντήρησης αντλιοστασίων, υπόγειων δικτύων και εξοπλισμού, καθαρισμού αρδευτικών καναλιών, ζημιών που έχουν υποστεί λόγω κλοπών, αλλά και αλλαγών που επίκεινται με τις άδειες χρήσης νερού.

«Τα θέματα είναι σημαντικά και θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός. Πιστεύω ότι είναι καιρός να δούμε το παρόν και το μέλλον με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα. Παρά τα προβλήματα, υπάρχουν οργανισμοί που λειτουργούν πολύ καλά και προσπαθούν υποδειγματικά. Εμείς θα πρέπει να έρθουμε αρωγοί και να αποτελέσουν αυτές οι καλές περιπτώσεις τα πρότυπά μας», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς, κάνοντας συγχρόνως ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του νερού: «Θέλουμε να δούμε συνολικά αυτόν τον πόρο για να μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε και σωστά. Θέλουμε να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε, προκειμένου να είμαστε λειτουργικοί προς όφελος του αγρότη», υπογράμμισε.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης εξυπηρέτησης πολιτών κ. Κωνσταντίνος Εξακουστός, και ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου κ. Κωνσταντίνος Βενετίδης.

ΕΓΓ 1