Επί ημερών Τσίπρα-Καμμένου το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους.

Μέγα ψέμμα η υπόσχεση 4.000 προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών, τα οποία πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων – Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν ανανέωσε τον περασμένο Ιούνιο τις 5μηνες συμβάσεις 500 νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές επί ημερών Τσίπρα-Καμμένου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο: 931 εκ. ευρώ τον Δεκέμβριος του 2015, 1.121 δισ. ευρώ τον Απρίλιος του 2016, 1,146 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2016, 1,184 δισ. ευρώ τον Ιούνιος του 2016.

Τσίπρας-Καμμένος εγκαθιδρύουν «κράτος ΣΥΡΙΖΑ» και «πατάνε επί πτωμάτων» για να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας.

Πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ, και ο Πολάκης με Πρωθυπουργική εντολή «πουλάει» τσαμπουκάδες.

Με μια ανακοίνωση-κόλαφο για την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποδομεί σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, και αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

%cf%80%ce%bf%ce%b5%ce%b4%ce%b7%ce%bdΑναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

“Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του «πατάνε επί πτωμάτων» για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας… «Για την καρέκλα ρε γαμώτο»!

Θέλουν να προκάμουν να εγκαθιδρύσουν το κράτος ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και καθημερινά καθαιρούν παράνομα δεκάδες Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων, με αποφάσεις Διοικητών, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, τοποθετώντας κομματικά αρεστούς! Δικός τους Νόμος είναι ο 4369/2015 που προβλέπει ότι «τα υπηρεσιακά στελέχη συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων έως τις επιλογές από αρμόδια Συμβούλια Κρίσης».

Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ, και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), «πουλάει» τσαμπουκά και ψέματα.

Πάλι ανακοίνωσαν προσλήψεις. Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κ. Τσίπρα, το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).

Για να ξεχάσει ο κόσμος τον Καλογρίτσα, για να φτιάξουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, ότι δήθεν διώχνουν τους κακούς δημοσιογράφους των διαπλεκόμενων καναλιών και προσλαμβάνουν νοσηλευτικό προσωπικό, ψεύδονται ασυστόλως.

Αυτή τη φορά έδωσαν και επισημότητα. Για να γίνουν πιστευτοί, οργάνωσαν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Τι ανακοίνωσαν; Μια τρύπα στο νερό. 4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ. ευρώ). ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ! Τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων. Ο κ. Τσίπρας για επικοινωνιακούς λόγους τάζει τα εν λόγω χρήματα σε έναν σωρό κοινωνικές δράσεις, καθώς επίσης και στα νοσοκομεία. Εάν αξιολογήσει κανείς τις κοινωνικές δράσεις που συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας, κοστίζουν πάνω από 2 δισ. ευρώ! Για τέτοιες μπαρούφες μιλάμε!

Θυμίζουμε:

  • Ο κ. Τσίπρας πέρυσι (2/4/2015), εξήγγειλε έξω από το Υπουργείο Υγείας 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, που θα προλαμβάνονταν εντός του 2015. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!
  • Στη Θεσσαλονίκη (10/9/2016) από το βήμα της ΔΕΘ, εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία. Δεν έγινε καν η προετοιμασία για τις προκηρύξεις. Βαφτίζει δική του προκήρυξη, την προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση, εκ της οποίας προσλήφθηκαν μόνο 530 υπάλληλοι. Τον καταλαβαίνουμε τον κ. Τσίπρα. Μόνο αυτές έχει να επιδείξει.

Τώρα άρχισε τις εκπτώσεις: Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις πέρυσι, οι 10.000 προσλήψεις από τη ΔΕΘ, συρρικνώθηκαν σε 4.000 γιαλαντζί θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες, και ο μισθός τους είναι 500 ευρώ το μήνα. Είναι ψέματα το νούμερο 4.000 και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εν λόγω προσλήψεων τον Ιανουάριο 2017 για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Θα προσληφθούν περίπου 500 τελικά (τόσοι αναλογούν στα νοσοκομεία), και στην καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι του 2017 (εάν ξεκινούσαν οι προκηρύξεις σήμερα).

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας τον Ιούνιο του 2016 δεν ανανέωσε τις 5μηνες συμβάσεις 500 νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας, παρ’ ότι το διεκδικήσαμε με πολλές κινητοποιήσεις.

Ποια χρήματα λοιπόν των καναλιών, τσαμπουνάνε, ότι πάνε στις προσλήψεις στα νοσοκομεία οι κύριοι Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς; Μας δουλεύουν «διπλό γαζί»!

Εάν έδιναν στ’ αλήθεια τα χρήματα των καναλιών, θα έκαναν μόνιμες προσλήψεις ή προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό των νοσοκομείων, δεν καλύπτονται με επικοινωνιακά ημίμετρα. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να λύσει το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης των νοσοκομείων με ξεφτισμένα μπαλώματα.

40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

Doctor rushing in hallway
Doctor rushing in hallway

Οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι εξαιτίας των ελλείψεων ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, και άλλων ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση στον κόσμο της. ΕΛΕΟΣ!

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι “copy paste” (κατά τον κ. Πολάκη…«κόπι πάστε»), του Μνημονίου 3 (Ν. 4336/2015). Οι προσλήψεις ακολουθούν τον μνημονιακό κανόνα. Εφέτος (2016), για κάθε πέντε αποχωρήσεις, μία πρόσληψη· και του χρόνου (2017), για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις, μία πρόσληψη. Όμως επειδή τα δημοσιονομικά «δεν βγαίνουν» και καραδοκεί ο κόφτης, ούτε αυτές οι ελάχιστες προσλήψεις υλοποιούνται.

Για να υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα για 10.000 προσλήψεις, ή να ισορροπήσει το προσωπικό στον ίδιο αριθμό που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την προ-προηγούμενη κυβέρνηση (παρέλαβε +7.695 υπαλλήλους), θα πρέπει να…εξαφανιστούμε από προσώπου γης όλοι οι υπηρετούντες!

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, τα νοσοκομεία θα λάβουν το 2017 την ίδια κρατική χρηματοδότηση με το έτος 2016! Εφέτος θα λάβουν 1.156 δισ. Ευρώ, μειωμένη κατά 350 εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015. Προβλέπεται μόνο η πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες επί των ημερών του κ. Τσίπρα μήνα με τον μήνα αυξάνουν!:

Δεκέμβριος 2015: 931 εκ. ευρώ,

Απρίλιος 2016: 1.121 δισ. ευρώ,

Μάιος 2016: 1,146 δισ. ευρώ,

Ιούνιος 2016: 1,184 δισ. ευρώ,

Ιούλιος 2016: 1.119 δισ. ευρώ,

παρ’ ότι δόθηκαν 587 εκ. ευρώ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων από τη δόση της δανειακής σύμβασης της πρώτης Αξιολόγησης. Τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, στο κεφάλαιο «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ», αναφέρει γενικόλογα και αφηρημένα ότι «έχουν προβλεφθεί δαπάνες 300 εκ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας» ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Νοσοκομεία – ΠΕΔΥ». Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης δηλαδή! Επίσης, κόβονται 350 εκ.ευρώ κατ’ έτος το 2016 και το 2017 από τα νοσοκομεία σε σχέση με το έτος 2015, και τώρα στα ψέματα δίνει 300 εκ. ευρώ στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Κοινωνική Προστασία. Όποιος τομέα προκάνει! Στη πραγματικότητα κανένας… Παπατζήδες!

Θα συνεχίσουν οι ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Ο Πολάκης που έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο, με έναν νόμο, συνεχίζει να είναι στην κοσμάρα του, βρίζοντας τους πάντες! Πάνω από όλα τα προνόμια του Υπουργού…

Ο κ. Τσίπρας κομπάζει από υπερηφάνεια για τον τσαμπουκαλή Υπουργό του! Τον κάλεσε στη σύσκεψη για να δείξει ότι τον στηρίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι ο Πολάκης λειτουργεί κατόπιν Πρωθυπουργικής ΕΝΤΟΛΗΣ!

Να τους χαιρόμαστε…”.