Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σμόλιαν Βουλγαρίας, ανακηρύχθηκε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης, σε πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του βουλγαρικού Δήμου.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΣΜΟΛΙΑΝ 1Η τιμή προς το πρόσωπο του κ. Παυλίδη, έγινε «σε αναγνώριση της μακροχρόνιας συνεισφοράς του στη δημιουργία καλών σχέσεων γειτονίας, φιλίας και ανάπτυξης, μεταξύ των δυο Περιφερειών, από το 2000 έως σήμερα».

Στην αντιφώνησή του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάντοτε πίστευα ότι οι ειλικρινείς και με καλή πίστη σχέσεις μεταξύ των λαών και τοπικών κοινωνιών γειτονικών χωρών, όπως μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, ανοίγουν πεδία συνεργασίας και ανάπτυξης. Πίστευα ότι τα σύνορα πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν τους λαούς. Πέρασαν περίπου δέκα πέντε χρόνια από τότε που ενώ ήταν κλειστά τα σύνορα, θεμελιώσαμε με πρωτοβουλία μου, ως Νομάρχη Ξάνθης, τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των γειτονικών κοινωνιών και Νομαρχιών. Η ανακήρυξή μου αυτή δεν συνιστά απλώς διάκριση. Μου επιβάλλει κυριολεκτικώς το θεσμικό και ιστορικό χρέος να αναδεικνύω την ανάγκη των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κοινωνιών, της προόδου σε κάθε ευκαιρία, υπό όρους αμοιβαίου σεβασμού».