Με κύριο θέμα τον ζεόλιθο, αλλά και για ενημέρωση για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 7/12 τον νομό Έβρου ο αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο και για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, κ. Τέρενς Κουίκ.

Με βάση το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τα δύο κυβερνητικά στελέχη θα φτάσουν αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη στις 07.50, όπου θα τους υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης κ. Γ. Παυλίδης, και άμεσα θα αναχωρήσουν για την περιοχή των Πετρωτών Ορεστιάδας όπου βρίσκεται η κύρια εστία του ζεόλιθου.

Στις 11.15 στο Δημαρχείο Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή και του τοπικού Δημάρχου κ. Βασίλη Μαυρίδη, Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στις 13.30 οι κ.κ. Τσιρώνης και Κουίκ θα έχουν στο Διδυμότειχο συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, και στις 15.00 συνάντηση εργασίας και γεύμα στο Σουφλί με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πουλιλιό.

Η περιοδεία των δυο Υπουργών θα ολοκληρωθεί στην Αλεξανδρούπολη, στις 18.00, με συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και στις 20:40 οι κ.κ. Τσιρώνης και Κουίκ θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Αθήνα.