Δημ. Πέτροβιτς: “Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζουμε στο πώς θα ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές μας δομές στα άτομα με αναπηρία”.

Επίσκεψη του Προέδρου των Special Olympics, Πρέσβεως επί τιμή κ. Διονυσίου Κοδέλλα, δέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσαν τα Special Olympics στην Αλεξανδρούπολη, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκεμβρίου), και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου).

Οι κύριοι Πέτροβιτς και Κοδέλλας συζήτησαν για θέματα συνεργασίας με κύριο στόχο τη διάδραση και συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία, μέσω του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που έλαβε χώρα νωρίτερα στο στάδιο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», ο κ. Πέτροβιτς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, κι εγώ προσωπικά, εργαζόμαστε πάντοτε για την εξάλειψη φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού στους κόλπους της περιοχής ευθύνης μας. Ως Περιφέρεια έχουμε στηρίξει έμπρακτα τα ειδικά σχολεία, διοργανώνοντας πολιτιστικές δράσεις για την προβολή έργων των μαθητών, χρηματοδοτώντας εργαστήρια καλλιτεχνικών, αλλά και επισκέψεις μαθητών των ειδικών σχολείων σε όμορα σχολεία όπου διδάχτηκαν από κοινού με τους εκεί μαθητές. Δεν εφησυχάζουμε όμως. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζουμε στο πώς θα ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές μας δομές στα άτομα με αναπηρία. Πώς θα επιλύσουμε το δυνατόν περισσότερα θέματα. Πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία. Χαίρομαι που πλέον, μέσω των Special Olympics, επιχειρείται άνοιγμα για κοινές δράσεις και στον τομέα του αθλητισμού, πέρα από αυτόν της εκπαίδευσης, κάτι που άλλωστε το στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουμε να το στηρίζουμε. Άλλωστε, οι πρωταθλητές – αθλητές των συλλόγων της πόλης μας, εδώ και χρόνια μας κάνουν υπερήφανους με τις υψηλές επιδόσεις και τις διεθνείς διακρίσεις τους. Επιπλέον, απευθύνω, ένεκα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών που τιμάται σήμερα, ένα ιδιαίτερο «ευχαριστώ» στους εθελοντές, στους ανθρώπους εκείνους που επιλέγουν να αφιερώσουν λίγο χρόνο από τη καθημερινότητά τους, κυρίως όμως μέρος από την ψυχή τους, στη διάθεση των συνανθρώπων τους. Ανιδιοτελώς, αφιλοκερδώς, αγόγγυστα, πάντα με χαμόγελο. Τους οφείλουμε για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Είναι καθήκον να έχουμε όλοι μια άλλη λογική, να μπορούμε να δούμε με τα μάτια της καρδιάς τι συμβαίνει γύρω μας. Είμαστε όλοι ισάξιοι και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια να πάει αυτός ο τόπος μπροστά».