Μια ιδιαίτερα στενή σχέση και συνεργασία, αναπτύσσεται ανάμεσα στον Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν  Αχμέτ, και τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας στην Αθήνα κ. Τζον Γκρίφιν. Ο τελευταίος ανταπέδωσε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Βουλευτής τον Αύγουστο στην πρεσβεία της Αυστραλίας, και επισκέφθηκε με τη σειρά του τον κ. Ιλχάν Αχμέτ στο πολιτικό γραφείο του στην Αθήνα.

%ce%b9%ce%bb%cf%87%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b9%ce%bd-2Ο κ. Γκρίφιν επιδεικνύει σταθερό και έμπρακτο ενδιαφέρον για τη Θράκη, ανταλλάσσοντας με τον κ. Ιλχάν Αχμέτ εμπειρίες για τη λειτουργία των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, έχοντας και ο ίδιος υπηρετήσει ως διπλωμάτης σε χώρες όπου ζουν μειονότητες, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στα προγράμματα που εκπονεί η κυβέρνηση της Αυστραλίας για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που διαβιούν στο έδαφός της, παραδίδοντας ο Πρέσβης στον Βουλευτή, και ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό.   

Από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε η βούληση και υπάρχουν ήδη σκέψεις, για τη διεύρυνση αυτών των επισκέψεων και ανταλλαγών, οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.