Επίσκεψη σε εργοτάξιο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) AG πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ενέργειας Ιωάννη Φαλέκα και Τεχνικών Υπηρεσιών Γεώργιο Κουκουράβα, καθώς και τον αντιπρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέπλου Οδυσσέα Γιαννικάκη, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του ΤΑΡ στους Κήπους όπου κατασκευάζεται ο επί ελληνικού εδάφους σταθμός συμπίεσης του αγωγού, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του έργου και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών.

Την κατασκευή του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους έχει αναλάβει κοινοπραξία που αποτελείται από την ιταλική εταιρεία Renco και την ελληνική ΤΕΡΝΑ, με τα έργα να έχουν προχωρήσει σημαντικά από το καλοκαίρι του 2017 που έγινε η θεμελίωση του κτιρίου και πέντε μήνες μετά την παράδοση των πρώτων αεριοστρόβιλων. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, γιατί επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά του φυσικού αερίου εντός του αγωγού, καθώς απαιτείται συμπίεση για την ομαλή ροή του.

Ταυτόχρονα όμως πρόκειται να φέρει ένα πολύ σημαντικό όφελος στην Αλεξανδρούπολη: την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζεστού νερού μέσω εναλλακτή θερμότητας. Πρόκειται για παροχή που θα διατεθεί στον Δήμο για δική του χρήση και αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στην περιοχή για τηλεθέρμανση, ξήρανση θερμοκηπίων κ.λπ.

Τον ΤΑΡ εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σπύρος Νάκος, που ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για το ενδιαφέρον και την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θετικής συνεργασίας μεταξύ του ΤΑΡ και των τοπικών αρχών για την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου που θα ωφελήσει πολλαπλά την περιοχή.