Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), Ροδόπης-Έβρου, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, στο πλαίσιο ενημερωτικών του επαφών για τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του συλλόγου, «σε μια περίοδο που οι συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης καλούνται να προσλάβουν χαρακτήρα ουσιαστικό, μακριά από  κοινοτυπίες και κενές περιεχομένου ή και ενίοτε στρεβλές διακηρύξεις της Πολιτείας, που έχουν οδηγήσει στη διόγκωση των προβλημάτων σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο για την κοινωνία της Θράκης».

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου από την πλευρά τους, έθεσαν όλα τα μείζονα ζητήματα του κλάδου τους, εστιάζοντας κυρίως στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, «και σε όλα τα θεσμικά θέματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κίνηση στον χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης», με τη δέσμευση ότι θα παρουσιάσουν σύντομα πλήρες υπόμνημα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ γνωστοποίησε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβει πρωτοβουλίες για τη μειονοτική εκπαίδευση συνολικά.