Στο πλαίσιο των επισκέψεων – ξεναγήσεων σχολείων από όλη τη χώρα κατά το διάστημα Οκτωβρίου – Μαΐου κάθε ακαδημαϊκού έτους, μαθητές και διδάσκοντες του Γενικού Λυκείου Βαλτινού Τρικάλων πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΛΥΚΕΙΟ ΔΠΘ 1Κατά την πρώτη ημέρα οι μαθητές επισκέφθηκαν την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, όπου ο Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, Παντελής Μπότσαρης, τους παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχει η Σχολή, ενώ στις συνέχεια ο Κοσμήτορας, Χρ. Καραγιάννης, και οι ακαδημαϊκοί Κ. Χαλιορής και Θ. Ρουσάκης, τους ξενάγησαν στο εργαστήριο Ωπλισμένου Σκυροδέματος καθώς και στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής, οι οποίες θα εγκαινιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Τη δεύτερη μέρα στην Κομοτηνή, επισκέφθηκαν τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς και το Τμήμα Φιλολογίας, όπου η Κοσμήτορας Μαρία Μιχαλοπούλου και η Πρόεδρος Ζωή Γαβριηλίδου, αντίστοιχα, τους παρουσίασαν τις δράσεις των προπτυχιακών τμημάτων και τους ξενάγησαν σε κτιριακές υποδομές (βιβλιοθήκες, εργαστήρια, κ.λπ.). ΛΥΚΕΙΟ ΔΠΘ 3Ακολούθησε στην αίθουσα Συγκλήτου του κτιρίου διοίκησης στην Κομοτηνή, συνάντηση των μαθητών με τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Αθανάσιο Καραμπίνη και τον Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών Φώτιο Μάρη, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τόσο οι δράσεις και ο ρόλος του Πανεπιστημίου, όσο και οι ιδιαιτερότητές του που το καθιστούν επιλογή υποψηφίων. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον με συνεχείς ερωτήσεις που άπτονταν σε θέματα τόσο ερευνητικών προγραμμάτων όσο και στον τρόπο διοίκησης και διάρθρωσης του Ιδρύματος.

Την τρίτη μέρα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και την Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, και να ενημερωθούν και ξεναγηθούν στα ακτινολογικά εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, από τον Κοσμήτορα Πλ. Πασαδάκη.