Τη στέγη “ΑΞΙΖΩ” του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με  Αναπηρίες Νοητικής Υστέρησης “Άγιοι Θεόδωροι”, επισκέφθηκαν μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, προκειμένου να προσφέρουν χαρά αλλά και να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο Σύλλογο.

Προσέφεραν Σαρακατσάνικες πίτες και γλυκά καθώς και γραφική ύλη για τις ανάγκες της μονάδας, ξεναγήθηκαν από τον Ταμία του Συλλόγου Ηλία Ποιμενίδη στους χώρους των εγκαταστάσεων, και ενημερώθηκαν για τα μελλοντικά σχέδια και σταδιακά για την ολοκλήρωση της υποδομής της αυτόνομης διαβίωσης των ενηλίκων ατόμων που φιλοξενούνται στη Στέγη, ώστε να λειτουργήσουν κατά το δυνατόν ως αυτοεξυπηρετούμενα και ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν τους επισκέπτες τους με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και τους δώρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής που ετοίμασαν και που απεικονίζει  ένα δέντρο με το αποτύπωμα των δαχτύλων όλων. Εξάλλου η σχέση των δύο Συλλόγων είναι μακρόχρονη και μετρά δεκαετία  με πολλές επισκέψεις μέσα στον χρόνο.

«Πήραμε άπειρη αγάπη και χαρά. Τον πίνακα θα τον τοποθετήσουμε σε περίοπτη θέση στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου μας. Φεύγοντας  φορτωμένοι με ανάμικτα συναισθήματα, υποσχεθήκαμε πως θα επιστρέψουμε αφού θεωρούμε πως είναι υποχρέωσή μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κ. Λιβεριάδου Αναστασία,  τον Ταμία κ. Ποιμενίδη Ηλία,  όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και τους Γονείς και Κηδεμόνες  των ατόμων που φιλοξενούνται.   Να ευχαριστήσουμε για την ξενάγηση – ενημέρωση  τον κ. Ποιμενίδη Ηλία», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Σαρακατσαναίων Γιώργος Νάκος.