Να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση για την επιλογή της Ξάνθης ως τόπου τέλεσης του τελικού Κυπέλλου μπάσκετ, μετά τις ανιστόρητες δηλώσεις Βασιλακόπουλου.

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, συναντήθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα, ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, και του εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την υπόθεση που ανέκυψε με τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου για τη Θράκη και τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης.

Ο Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το αίτημα για τη διεξαγωγή του αγώνα στην Ξάνθη, όμως φαίνεται ότι ως προς αυτό το ζήτημα οι αποφάσεις από τους αρμοδίους έχουν δρομολογηθεί, ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί στην Αθήνα… 

ΙΛΧΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

“ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Βουλευτής Ροδόπης-Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αθήνα 2-2-2017

Προς: Υφυπουργό Αθλητισμού κ.  Γεώργιο Βασιλειάδη

Κοιν: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γεωργίου Βασιλακόπουλου οι οποίες επαναλήφθηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τον γενικό γραμματέα  της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για τους λόγους που δεν θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ και ΑΡΗ Θεσσαλονίκης στην πόλη της Ξάνθης, αποτελούν μια πρωτοφανή, επαίσχυντη, ηθικά καταδικαστέα και πολιτικά επικίνδυνη, ανιστόρητη και διχαστική επίθεση, σε βάρος της ειρηνικής συμβίωσης  της Πλειονότητας και της Μειονότητας στην Θράκη καθώς και της δυνατότητας του κράτους να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή ενός αθλητικού γεγονότος, ακριβώς εξαιτίας μιας συγκεκριμένης πληθυσμιακής σύνθεσης.

Μπορείτε, η Πολιτεία και τα συλλογικά όργανα του Αθλητισμού, να επικαλείστε τους όποιους κινδύνους από το φαινόμενο του χουλιγκανισμού που στην Ελλάδα έχει προσλάβει δραματικές διαστάσεις.

Αλλά δεν μπορείτε και δεν δικαιούστε να εμπλέκετε την Θράκη ως γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας και την ύπαρξη της Μειονότητας εκεί, ως λόγο αποτρεπτικό για την διεξαγωγή ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Η Θράκη φιλοξενεί κάθε χρόνο δεκάδες σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, καθώς ομάδες της αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων, εδώ και δεκαετίες.

Πότε είδατε, ακούσατε ή καταγράψατε επεισόδια στην Θράκη, ανάλογης έκτασης με αυτά που συμβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εξαιτίας μεγάλων αθλητικών συναντήσεων;

Από πού τεκμαίρεται ότι η ύπαρξη της Μειονότητας συνιστά απειλή για την ομαλότητα διεξαγωγής ενός τελικού, με πρόσχημα τους χούλιγκαν των ομάδων και του οπαδούς ακραίων πολιτικών μορφωμάτων;

Οι δηλώσεις των κυρίων Βασιλακόπολου και Τσαγκρώνη θίγουν συνολικά τους πολίτες της Θράκης και οδηγούν πλέον την κυβέρνηση στην μία και μόνη θεμιτή και δικαιολογημένη επιλογή που έχει μπροστά της και η οποία είναι να δοθεί άμεση εντολή για την  διεξαγωγή του τελικού αγώνα μπάσκετ του κυπέλλου στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης.

Η Ξάνθη ήταν η μοναδική πόλη, εξάλλου, που ζήτησε, διά των επισήμων φορέων της, επισήμως και εγγράφως την διεξαγωγή αυτού του αγώνα εκεί.

Με ψήφισμα της η ΚΕΔΕ, σας καλεί να πράξετε το ίδιο, όπως και πολλοί ακόμα παράγοντες του ελληνικού αθλητισμού.

Μα πάνω από όλα, είναι απαίτηση πλέον των πολιτών της Θράκης προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια που πηγάζει από την αδήριτη κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας.

Ιλχάν Αχμέτ

Βουλευτής Ροδόπης”.