Επίσημη πρώτη για τους “Μουσουργούς της Θράκης” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Mousourgoi_Megaro_1

Mousourgoi_Megaro_1Υπό ήχους βυζαντινούς και ανατολίζοντες παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η θεματική έκδοση , της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, που φέρει τον τίτλο«Μουσουργοί της Θράκης».

Η Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» πλημμύρισε από μουσικόφιλους, από Θρακιώτες και Εβρίτες της Αθήνας, που έσπευσαν με την παρουσία τους να τιμήσουν τους συγγραφείς, Γεώργιο Κωνστάντζο, Θωμά Ταμβάκο και Αθανάσιο Τρικούπη,  και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για τη σχετική έκδοση. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της πληρότητας της αίθουσας πολύς κόσμος παρακολούθησε την παρουσίαση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ.

Mousourgoi_Megaro_3Για το βιβλίο μίλησαν ο Ακαδημαϊκός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θεόδωρος Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών Κυριάκος Λουκάκος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Νικόλαος Μαλιάρας, ενώ εκ μέρους των συγγραφέων ο μουσικογράφος, κριτικός και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος.

Χαιρετισμό απεύθυναν οι βουλευτές Έβρου, Υφυπουργοί Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος και Εσωτερικών Γεώργιος Ντόλιος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Την εκδήλωση «έντυσαν» ηχητικά δείγματα από τον ψηφιακό δίσκο που συνοδεύει το βιβλίο, ενώ η ερμηνεία τριών τραγουδιών από την υψίφωνο Αντωνία Καλογήρου και τον Θανάση Τρικούπη στο πιάνο μάγεψε τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Άρχων Αγιογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννης Μητράκας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood