Επέστρεψε, αναστάτωσε και απέρχεται…

Πολλή αναστάτωση για το τίποτα, από τον παυθέντα Πρύτανη του Δ.Π.Θ.
Ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Τέλος στο «θρίλερ» που εξελίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης αναφορικά με το ποιος ασκεί τα καθήκοντα του Πρύτανη, θέτει η νέα απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την παύση του κ. Αθανάσιου Καραμπίνη.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 2 Μαρτίου, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης της αρχικής απόφασης του Υπουργού Παιδείας. Ο κ. Καραμπίνης, με γραπτή ανακοίνωσή του, καθώς και με δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιχείρησε να προκαταλάβει την επιστροφή του στον πρυτανικό θώκο, παρουσιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ως πανηγυρική δικαίωσή του.

Δυστυχώς για τον ίδιο, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα σχεδίαζε, δεδομένου ότι, όπως φαίνεται, το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτησή του, επειδή απλώς έκρινε μη επαρκή τη νομική αιτιολόγηση της απόφασης Γαβρόγλου. Τούτο επέτρεπε ουσιαστικά στον Υπουργό Παιδείας να επανέλθει με νέα απόφαση για παύση του κ. Καραμπίνη, στην οποία θα θεραπεύονταν οι όποιες ανεπάρκειες στην αιτιολόγηση. Πράγμα, που όντως συνέβη λίγα 24ωρα αργότερα και, συγκεκριμένα, χθες Δευτέρα, 5 Μαρτίου.

Η νέα, πολυσέλιδη απόφαση του κ. Γαβρόγλου επιδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τόσο στον παυθέντα Πρύτανη, όσο και στον αντικαταστάτη του κ. Σταύρο Τουλουπίδη. Σε αυτήν ορίζεται ότι ο κ. Καραμπίνης θα απέχει από τα καθήκοντα του Πρύτανη μέχρι την εκδίκαση του υπόθεσής του στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ στον πρυτανικό θώκο κατά το διάστημα αυτό θα βρίσκεται ο κ. Τουλουπίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας ο κ. Καραμπίνης, λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση για την εκ νέου παύση του, αλλά και χωρίς να έχει τυπικά ολοκληρωθεί η (μέχρι τότε αναμενόμενη από τον ίδιο) αποκατάστασή του στο αξίωμα του Πρύτανη, επιχείρησε να «επιστρέψει πανηγυρικά» στην Πρυτανεία του Δ.Π.Θ., παραχωρώντας και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, παρ’ όλη την έλλειψη τυπικής αρμοδιότητας, φέρεται να απομάκρυνε τον κ. Τουλουπίδη από τη θέση του Αντιπρύτανη, επαναφέροντας τον κ. Χρήστο Κουκουρλή, καθώς επίσης απομάκρυνε τον Αντιπρύτανη κ. Παντελή Μπότσαρη και τον Νομικό Σύμβουλο στη Νομική Υπηρεσία του Δ.Π.Θ., κ. Ιωάννη Μπέκα.

Προφανώς, οι ανωτέρω ενέργειες και οι όποιες σχετικές αποφάσεις, είναι αμφιβόλου εγκυρότητας και νομιμότητας. Ωστόσο, με τους χειρισμούς και τη συμπεριφορά του, ο κ. Καραμπίνης φαίνεται πως έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και αναβρασμό στους κόλπους της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Αναμένουμε να δούμε αν η ένταση θα αποκλιμακωθεί μετά από την επίδοση της νέας απόφασης του Υπουργού Παιδείας ή αν θα υπάρξουν και νέα επεισόδια σε αυτή τη νοσηρή κατάσταση, που δημιουργήθηκε με την απόπειρα του παυθέντος Πρύτανη να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Η οποία κατάσταση αν μη τι άλλο εκθέτει το πανεπιστημιακό μας ίδρυμα και λειτουργεί ως τροχοπέδη στη λειτουργία και την ανάπτυξή του..

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood