αστυνομια– Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, αρπαγής δύο ημεδαπών, και απόπειρα διάρρηξης οικίας, που είχαν διαπραχθεί στις 4-7-2009 στην πόλη της Δράμας.

Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, την 4-7-2009 το βράδυ, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει διαμέρισμα στη Δράμα χωρίς να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του, και τράπηκε σε φυγή.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο όπου και εντόπισαν τον δράστη. Ο τελευταίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τράπηκε πεζός σε φυγή και καταδιώχθηκε από αυτούς.

Κατά τη διάρκεια της πεζής καταδίωξης, ο 39χρονος έβγαλε από το τσαντάκι του πιστόλι και πυροβόλησε μία φορά κατά των αστυνομικών με ανθρωποκτόνο πρόθεση, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε χώρο στάθμευσης, όπου με την απειλή του πιστολιού έθεσε σε κατάσταση ομηρίας δύο ημεδαπούς, τους οποίους εξανάγκασε να τον μεταφέρουν με το όχημά τους σε άλλο σημείο της πόλης. Εκεί, αφού τους ελευθέρωσε, διέφυγε πεζός προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αναζητούνταν.

Σήμερα ο δράστης είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγή, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.