Επιστολή προς το inkomotini.gr απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Ανέστης Παπαδόπουλος, επιδιώκοντας «αποσαφήνιση» των δηλώσεων που έκανε κατά την πρώτη περιφερειακή συνάντηση της Οργάνωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου στην Κομοτηνή.

Ο κ. Παπαδόπουλος επιχειρώντας να ανασκευάσει τη δήλωσή του «δεν θέλουμε την ΟΝΝΕΔ να έχει πολιτικό λόγο, αλλά να έχει μία παρουσία περισσότερο κοινωνική παρά πολιτική, αλλά θα’ ναι λίγο περισσότερο… θα κάνουμε, δηλαδή, δραστηριότητες από αυτές που μπορούμε να κάνουμε και περνούν από το χέρι μας», την αποδίδει στο … «στιγμιαίο άγχος» του, καθώς όπως υποστηρίζει «στον προφορικό λόγο ο εκάστοτε ομιλητής έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει ένα οποιοδήποτε λάθος από ότι στον γραπτό. Και τούτο γιατί στον προφορικό λόγο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως το στιγμιαίο άγχος»Συγχρόνως ο κ. Παπαδόπουλος, διαβεβαιώνει: «Σε καμία των περιπτώσεων δεν θεωρώ ότι η ΟΝΝΕΔ δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από πολιτικό λόγο, το αντίθετο μάλιστα. Κύριο γνώρισμα της οφείλει να είναι ο πολιτικός λόγος».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αν. Παπαδόπουλου:

«Προς ιστοσελίδα inkomotini.gr

Σας στέλνω αυτό το μήνυμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία αποσαφήνιση σχετικά με την άποψη μου, αλλά και με τα λεγόμενά μου, στην πρώτη περιφερειακή συνάντηση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, στον προφορικό λόγο ο εκάστοτε ομιλητής έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει ένα οποιοδήποτε λάθος από ότι στον γραπτό. Και τούτο γιατί στον προφορικό λόγο σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως το στιγμιαίο άγχος. Οπότε, όσον αφορά μία συγκεκριμένη φράση μου, την φράση «Δεν θέλουμε την Ο.Ν.ΝΕ.Δ να έχει πολιτικό λόγο, αλλά να έχει μία παρουσία περισσότερο κοινωνική παρά πολιτική, αλλά θα’ναι λίγο περισσότερο… θα κάνουμε, δηλαδή, δραστηριότητες από αυτές που μπορούμε να κάνουμε και περνούν από το χέρι μας», αντιλαμβάνομαι πλήρως πως υπάρχει μία προσωπική αστοχία σχετικά με την άποψη που ήθελα να εκφράσω.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θεωρώ ότι η Ο.Ν.ΝΕ.Δ δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από πολιτικό λόγο, το αντίθετο μάλιστα. Κύριο γνώρισμα της οφείλει να είναι ο πολιτικός λόγος.

Με εκτίμηση
Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ο.Ν.ΝΕ.Δ.

Παπαδόπουλος Ανέστης».

Σχόλιο inkomotini.gr

Κύριε Παπαδόπουλε.

Σεβαστή η «εξήγηση» από μέρους σας, ωστόσο επιτρέψτε μας να επιμείνουμε στην άποψη πως  – όπως προκύπτει άλλωστε από το ρεπορτάζ – η ΟΝΝΕΔ ΑΜ-Θ δεν δίνει προτεραιότητα στο πολιτικό της προφίλ αλλά σε άλλες δράσεις, αναμφίβολα σημαίνουσες, όμως αντικειμενικά δευτερεύουσες έναντι του ρόλου και της αποστολής της ως οργάνωσης νέων.

Αυτό μαρτυρά εξάλλου και το γεγονός ότι αντίστοιχη με τη δική σας δήλωση, υπήρξε και η τοποθέτηση του συντονιστή της εκδήλωσής σας, κ. Βασίλη Τσερτσίδη, ο οποίος διαβάζοντας από του βήματος γραπτό κείμενο υπό τον τίτλο «ΟΡΑΜΑ ΑΜ-Θ ΟΝΝΕΔ», επισήμανε: «Να συγκεντρώσουμε την ενεργή/ανενεργή νεολαία με σκοπό να δραστηριοποιηθεί όχι τόσο πολιτικά, αλλά περισσότερο εθελοντικά».

Μπορεί λοιπόν κατ’ εσάς, εξ αιτίας του «στιγμιαίου άγχους» όπως ισχυρίζεστε, σε ορισμένες περιπτώσεις ένας ομιλητής στον προφορικό του λόγο άλλα να θέλει να πει κι άλλα να λέει, ωστόσο στην προκειμένη δική σας περίπτωση, τα γεγονότα δείχνουν ξεκάθαρα πως συνιστά στρατηγική επιλογή σας ως οργάνωση, η αιχμή του δόρατός σας να μην είναι η πολιτική σας δράση.

Είναι δικαίωμά σας φυσικά αυτό, το οποίο πάντως κρίνεται, όπως εξάλλου από το έργο σας ως οργάνωση, και εσείς προσωπικά ως πρόεδρός της, θα κριθείτε.