Δείτε ακόμη:

Πιο κοντά στην επαναλειτουργία τους βρίσκονται τα εργοστάσια της ΕΝ.ΚΛΩ. (Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας), εξέλιξη που θα φέρει πίσω εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Όπως αποκάλυψε η «Αυγή» την Παρασκευή, ο πλειστηριασμός τριών εργοστασίων της εταιρείας (ΔΟΥΔΟΣ Θεσσαλονίκης, ΚΟΛΒΛΑΝ Πέλλας και ΒΕΡΛΑΝ Ημαθίας), που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (Δευτέρα 17/10), ανακόπτεται μετά από συντονισμένες κινήσεις των πιστωτών, που οδήγησαν σε κατάθεση σχετικής αίτησης.

%ce%b5%ce%bd%ce%ba%ce%bb%cf%89-2Το γεγονός λαμβάνει χώρα τη στιγμή που συντρέχουν δύο ακόμη θετικές εξελίξεις:

α) στρατηγικός επενδυτής έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ., ενώ πιθανώς να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι επιχειρηματίες.

β) τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα ώστε να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες του προηγούμενου, και οι οποίες αποτελούν εμπόδια για την εξεύρεση λύσης.

Δεν απαντά η σύνδικος πτώχευσης

Πάντως, ο επενδυτής που εδώ και δύο εβδομάδες έχει υποβάλλει στη σύνδικο πτώχευσης κ. Ελένη Χρονοπούλου επίσημη πρόταση με την οποία αποδέχεται το επιχειρησιακό σχέδιο των εργαζομένων, με όρους που προβλέπουν μισθούς 751 ευρώ και συμμετοχή των ιδίων στο μετοχικό σχήμα κατά 20%-25%, ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση… Η πρότασή του αφορά και τα 17 εργοστάσια του Ομίλου της ΕΝ.ΚΛΩ., και η ανακοπή του αυριανού πλειστηριασμού εξασφαλίζει πολύτιμο χρόνο ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαιτούμενες συζητήσεις και εκτιμήσεις μεταξύ πιστωτών, συνδίκου και επενδυτή.

Ζητούμενο η αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα

Πιθανή αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα θα δώσει στους πιστωτές τη δυνατότητα μέσω Γενικών Συνελεύσεων να έχουν λόγο στις εξελίξεις. Αντίθετα, για την ώρα, ο ισχύων Πτωχευτικός Κώδικας, την πλήρη αρμοδιότητα διαχείρισης της πτωχευτικής περιουσίας, την παρέχει μόνο στη σύνδικο – από ένα χρονικό σημείο κι έπειτα.

%ce%b5%ce%bd%ce%ba%ce%bb%cf%89-2Άμεσες θέσεις εργασίας σε Κομοτηνή και Νάουσα

Στην περίπτωση που επέλθει συμφωνία με τον επενδυτή, άμεσα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια «ΡΟΔΟΠΗ» και «ΜΑΡΩΝΕΙΑ» στην Κομοτηνή με 175 θέσεις εργασίας, και «ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ» στη Νάουσα με 161 θέσεις εργασίας, ενώ σε βάθος τετραετίας το business plan του επενδυτή προβλέπει συνολικά τουλάχιστον 700 θέσεις εργασίας. Ο επενδυτής ζητά από τη σύνδικο συνάντηση σχετικά με την πτωχευτική διαδικασία, την περιουσία της υπό πτώχευση εταιρείας, τη νομική και πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πάγια της εταιρείας, και φυσικά τις δυνατότητες εξεύρεσης λύσης με την επένδυση κεφαλαίων για την επαναδραστηριοποίηση λειτουργικών εγκαταστάσεων της εταιρείας. Επίσης εκφράζει την επιθυμία να επισκεφθεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας προκειμένου να εκτιμηθούν, αφενός η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αφετέρου το κόστος της άμεσης επαναλειτουργίας τους.

Ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα σε εργαζόμενους και ΙΚΑ από τις εκποιήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνδικος επιμένει στη συνέχιση των πλειστηριασμών. Από την άλλη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας εκτιμούνταν λόγω κρίσης και άλλων παραγόντων, μόλις στο 10% της πραγματικής τους αξίας! Συνεπώς, τα ποσά που έχουν εισπραχθεί δεν επαρκούν επ’ ουδενί για να αποπληρωθούν οφειλές 36 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζόμενους, 190 εκατομμυρίων στις τράπεζες, 40 εκατομμυρίων στο ΙΚΑ, άλλων τόσων στο Ελληνικό Δημόσιο και συνολικά οφειλές 315 εκατομμυρίων, εφόσον συμπεριληφθούν και χρέη προς τρίτους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της πτώχευσης, οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ!

%ce%b5%ce%bd%ce%ba%ce%bb%cf%89-3Η βούληση και η προσπάθεια της κυβέρνησης

Σημαντικό ρόλο ώστε να υπάρχει περιθώριο επαναλειτουργίας της ΕΝ.ΚΛΩ., έπαιξε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Αρχικά προχώρησε σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) προκειμένου να ανασταλεί ο πλειστηριασμός για έξι μήνες και η εκποίηση του εξοπλισμού των εργοστασίων κομμάτι – κομμάτι. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε από τη Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης (υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη), εννεαμελής ομάδα επτά επιστημονικών συμβούλων, πέντε συναρμοδίων υπουργείων και δύο εμπειρογνωμόνων, με στόχο «την αξιολόγηση και την τελική διαμόρφωση του επιχειρησιακού σχεδίου για την επαναλειτουργία εγκαταστάσεων της υπό πτώχευση Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Α.Ε. – ΕΝ.ΚΛΩ. Α.Ε.». Η αξιολόγηση ήταν απόλυτα θετική και το επίσημο ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τον επενδυτή και αναμένεται να εκφραστεί και από άλλους, δείχνει πως οι εργαζόμενοι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από διαφόρων λογιών τεχνοκράτες, εφόσον το θέλουν πραγματικά.

Πιθανό ενδιαφέρον και άλλων επενδυτών

Πέραν πάντως του επενδυτή που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της περιουσίας της ΕΝ.ΚΛΩ., ενδιαφέρον αναμένεται να εκφραστεί και από άλλους επιχειρηματίες. Και ανεξαρτήτως του ποιος τελικά θα πάρει την ΕΝ.ΚΛΩ., τα χρήματα που θα εξασφαλιστούν θα δοθούν για την κάλυψη οφειλών σε εργαζόμενους και ΙΚΑ. Κι αυτό, διότι η εταιρεία πτώχευσε πριν από το 2012, οπότε ισχύει το ακόμη πιο παλιό νομικό καθεστώς.

%ce%b5%ce%bd%ce%ba%ce%bb%cf%89-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%b7-1Μ. Στογιαντσάκη: «Τα μηχανήματα είναι έτοιμα. Μένει να πατήσουμε το κουμπί ξανά»

«Είναι κάτι πολύ μεγάλο για εμάς, μετά από οκτώ χρόνια αγώνα με μοναδικό στόχο την επαναλειτουργία του εργοστασίου» τονίζει στην «Αυγή» αναφερόμενη στις εξελίξεις η 50χρονη Μάρθα Στογιατζάκη, χειρίστρια μηχανών από την Κομοτηνή και μέλος του συμβουλίου των πιστωτών. Όπως χαρακτηριστικά προσθέτει, «η περιοχή μας έχει μαραζώσει μετά το κλείσιμο των εργοστασίων, καθώς από εκεί που 600 συνολικά εργαζόμενοι κατανάλωναν καθημερινά από την αγορά της πόλης, ξαφνικά επήλθε ο εφιάλτης της ανεργίας και της φτώχειας, κατ’ επέκταση και στην τοπική οικονομία». Δραματικότερη η κατάσταση για τις οικογένειες των ανδρόγυνων που εργάζονταν στην ΕΝ.ΚΛΩ. και που ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο… Αισιόδοξη σήμερα, η κ. Στογιαντσάκη, εκτιμά: «Παρ’ ότι εκποιήθηκαν κάποια μηχανήματα, αυτό δεν μας εμποδίζει να γίνει η δουλειά μας. Τόσα χρόνια τα φυλάγαμε και τα προσέχαμε. Ακόμη κι όταν δεν μας επέτρεπαν να μπούμε στο εργοστάσιο, πηγαίναμε να δούμε απ’ έξω ότι όλα είναι εντάξει. Τα μηχανήματα είναι έτοιμα. Μένει να πατήσουμε το κουμπί ξανά».

Με πληροφορίες από την “Αυγή”.