20140716_105054[1]Μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης αναφορικά με  την ένσταση που κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου και εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου  Κυριάκος Αμούτζας, κατά της νομιμότητας της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση» με επικεφαλής τον Σαΐτ Ερντογάν. Μέσω της ένστασης ζητείται επανάληψη των εκλογών και διεξαγωγή τους με την συμμετοχή των συνδυασμών των κ.κ Καδή και Αμούτζα αντίστοιχα .

Στο ακροατήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου, με αφορμή την συζήτηση της ένστασης,  βρέθηκαν χθες Τετάρτη ο πρώην Δήμαρχος με πολυμελή ομάδα στελεχών του συνδυασμού,  ο κ. Σαιτ με συνεργάτες του, ενώ δια του δικηγόρου του εκπροσωπήθηκε ο νυν Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ ο οποίος κινήθηκε νομικά κατά της ένστασης .

Ο κ. Αμούτζας σε δηλώσεις του  σημείωσε οτι “ο συνδυασμός του κ. Ερντογάν δεν είναι νόμιμος και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη”. Ο πρώην Δήμαρχος  σχολίασε σε έντονο ύφος  πως “ο κ. Ερντογάν δεν έκανε αντένσταση, που άμεσα θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τους 4 εκλεγμένους δικούς του συμβούλους. Αντίθετα την ένσταση την έκανε ο κ. Ισμέτ. Αναρωτιέστε γιατί;».

 

 α