Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, ο Παναγιώτης Τραγάκης, επειδή ο πατέρας του και βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Τραγάκης, προεξόφλησε την υποψηφιότητα του.

Ο Γιάννης Τραγάκης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ότι θα αποσυρθεί ο ίδιος από την πολιτική, και στη Β’ Πειραιώς θα θέσει υποψηφιότητα ο γιος του. «Έχω πάρει ήδη την απόφασή µου, την οποία έχω γνωστοποιήσει στον πρόεδρο του κόμματος και την έχει αποδεχτεί», δήλωσε ο βουλευτής και συμπλήρωσε με σιγουριά: «Στις επόμενες εκλογές, υποψήφιος αντί για μένα στη Β’ περιφέρεια Πειραιά – που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί δεκατρείς φορές – θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης, ο οποίος είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός και έχει πέντε παιδιά».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση, και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές». Είναι δε σημαντική η επισήμανση – προειδοποίηση που περιλαμβάνεται στην ίδια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: «Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε στο twitter:

Το ζήτημα που ανέκυψε με τη δήλωση του κ. Τραγάκη, επηρεάζει άμεσα και τον πρώην βουλευτή Ροδόπης και τέως υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε προεξοφλήσει με δελτίο Τύπου* αλλά και με συνέντευξή του στο “Δέλτα TV”, την εκ νέου υποψηφιότητά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με την επίκληση μάλιστα της σύμφωνης γνώμης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένης της σκληρής στάσης που τήρησε στην υπόθεση Τραγάκη ο αρχηγός της ΝΔ, ανακύπτει το ερώτημα αν τίθεται εν αμφιβόλλω και η υποψηφιότητα Στυλιανίδη στις επόμενες εκλογές.

Στο μεταξύ, προφανώς δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία και η ανάρτηση που έκανε στο facebook ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, κ. Γιάννης Βεζυργιαννίδης, με αφορμή το «κόψιμο» του υιού Τραγάκη από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βεζυργιαννίδης επικροτεί και προσυπογράφει την απόφαση του αρχηγού του κόμματός του, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «δεν υπάρχει κανένας σίγουρος υποψήφιος βουλευτής, και η επιλογή τους θα προκύψει μέσα από συγκεκριμένες καταστατικές διαδικασίες».

*Το δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει ο Ευρ. Στυλιανίδης διαμηνύοντας εμμέσως πλην σαφώς τη βέβαιη υποψηφιότητά του και επικαλούμενος συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη:

οκ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ 2«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017

Θέμα: “ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ”.

Συνάντηση συνεργασίας, συνεννόησης και προοπτικής, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο, είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάσταση στη Θράκη, τα μεγάλα προβλήματα της τοπικής αγοράς, την εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, την έκρηξη της ανεργίας, τη δημογραφική απογύμνωση της περιοχής από νέους κυρίως ανθρώπους, και ζήτησε τη συμπαράστασή του τώρα και στο μέλλον.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συστηματοποιήσουν τη συνεργασία τους, και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές του για την ανάδειξη των ζητημάτων ιδιαίτερα της Ροδόπης, της εκλογικής του περιφέρειας που παραμένει ορφανή λόγω του εκλογικού νόμου, ώστε η Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη σύντομα, όταν θα γίνει κυβέρνηση, να αποκαταστήσει τις ζημιές που αφήνει πίσω της η παρούσα κατάσταση.

Επίσης, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της πανστρατιάς που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να δραστηριοποιηθεί εντονότερα ο πρ. Υπουργός και τ. βουλευτής Ροδόπης, συμβάλλοντας στην τελική νίκη της παράταξης.

“Η εξέλιξη αυτή”, τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, “αποτελεί για εμένα την απαρχή μιας νέας προσπάθειας για τη Ροδόπη μας, για τη Θράκη, αλλά και για την πατρίδα μας την Ελλάδα, στην οποία θα δώσουμε όλοι ενωμένοι τον καλύτερό μας εαυτό”».