«Το κεντρικό θέμα είναι η υπερχρέωση οφειλετών λόγω των πάρα πολύ υψηλών εισφορών που υπήρχαν», σημείωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “105,5 Στο Κόκκινο”, υπογραμμίζοντας:

«Έχουμε ήδη φτιάξει την πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εντάξαμε και τα χρέη που δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα. Παρεμβαίνουν οι τράπεζες, λειτουργούν άλλοι παράγοντες, που παρεμποδίζουν μια άμεση και εύλογη λύση για τους οφειλέτες».

Για αυτόν τον λόγο, όπως ανέφερε, «πριν τελειώσει η χρονιά θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσεις τους στο σύστημα του εξωδικαστικού, ώστε να μειώσουμε τις οφειλές με έναν εύλογο τρόπο επιμέτρησης της οφειλής».

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε μια λύση για αυτόν τον κόσμο, και θα βρούμε», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε ότι «φυσικά το θέμα των οφειλών θα το ρυθμίσουμε και θα δούμε από εκεί και πέρα το θέμα της ρύθμισης των συντάξεων».

Εξάλλου, σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ περί μέτρων μείωσης οφειλών, είπε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει στην αφαίρεση των χρεών από τη ΝΔ, η ΝΔ οφείλει κάποια εκατομμύρια, λέει “άμα πέρασαν 5 χρόνια, σβήσ’ τα”. Δεν τον νοιάζουν οι πολλοί, οι φτωχοί, άλλα τον απασχολούν».