– Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν υπογραφές του τότε Νομάρχη Άρη Γιαννακίδη σε πλαστά έγγραφα.

Μετά από το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, το οποίο αναφέρεται σε κύκλωμα πολιτικών και διοικητικών παραγόντων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, και σε πλαστά έγγραφα, προκειμένου να δοθεί αποζημίωση-«μαϊμού» σε οστρακοκαλλιεργητές της περιοχής, εντολή εκκίνησης της πειθαρχικής διερεύνησης και ελέγχου δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ:

«Μετά από σχετικά δημοσιεύματα, από πληροφόρηση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, λαμβάνοντας για πρώτη φορά γνώση, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, εντολή εκκίνησης της πειθαρχικής διερεύνησης και ελέγχου για όσα εμπεριέχονται σε αυτά και αναφέρονται στο 2010 επί Νομαρχίας Ροδόπης».

Χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Οι πλαστές αποφάσεις υπογράφονται εκτός από τον τότε νομάρχη, και από κτηνίατρο ιχθυολόγο, υπάλληλο της τότε Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης, και της τέως προϊστάμενης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής. Τα συγκεκριμένα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν στον φάκελο που κατέθεσε για τη λήψη αποζημίωσης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, ο τότε πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Οστρακοκαλλιεργητών Ροδόπης «Βιστωνικός Ορμος», εν πλήρει γνώσει του ότι είναι πλαστά».