ΛΑΘΡΟ 6-13 ΑΣε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της τοπικής Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας 36χρονος ημεδαπός, συνεργός του 31χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα. Στη συνέχεια, ο 31χρονος που οδηγούσε το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών, με βουλγαρικές πινακίδες, το ακινητοποίησε και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ ο 36χρονος ημεδαπός που επέβαινε στο έτερο αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, διέφυγε τη σύλληψη.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν έξι διακινητές, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν και ένας ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες (έντεκα Σύριους και δύο Πακιστανούς).

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους τρεις 45χρονους υπηκόους Βουλγαρίας (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), διότι μετέφεραν στο εσωτερικό δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, με βουλγαρικές πινακίδες, επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τον 54χρονο ημεδαπό και τον 26χρονο υπήκοο Συρίας, διότι όπως προέκυψε, ο 54χρονος μετέφερε με το Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο 26χρονος τους ανέμενε προκειμένου να τους διαθέσει εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας. Οι μη νόμιμοι μετανάστες μάλιστα, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά δελτία ταυτότητας των βουλγάρικων αρχών.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη και πάλι, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν τον 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι όπως προέκυψε, εξέδωσε εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να τα διαθέσει σε δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Εν τω μεταξύ στο 6ο χλμ της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Πόρτο Λάγους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας και του Αστυνομικού Σταθμού Σελέρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας, δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει επίσης και παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο εσωτερικό του οχήματος καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια συνολικού μήκους 23 και 17 εκατοστών.