6ο Πολυσυνέδριο Καινοτομία & ΑνάπτυξηΤο 6ο Πολυσυνέδριο «Καινοτομία & Ανάπτυξη: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014», θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη (ξενοδοχείο Elisso Xenia), την Παρασκευή 6 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και  του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το συνέδριο πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΑΜ-Θ, σε συνεργασία με το διαδικτυακό κανάλι για την καινοτομία και την ανάπτυξη www.ka-business.gr, και με υποστηρικτές την Τράπεζα Πειραιώς, τον ΣΕΒΕ, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και τη ΔΕΘ – HELEXPO.

Περισσότεροι από τριάντα ειδικοί, άνθρωποι που καινοτομούν και πρωτοτυπούν ο καθένας στον τομέα του, θα συζητήσουν για καινοτομία, ανθρώπινο δυναμικό – πηγή ανάπτυξης, επιτυχημένα επιχειρηματικά παραδείγματα και μηχανισμούς υποστήριξης της ανάπτυξης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει την επιχειρηματική δυναμική της περιοχής μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματιών, να προβάλλει χρηματοδοτικά εργαλεία  που βοηθούν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων,  να παρουσιάσει τις σύγχρονες δομές παραγωγής καινοτομίας, αλλά και να αναδείξει τη δύναμη του ανθρώπινου δυναμικού ως πηγή ανάπτυξης μέσα από παρουσιάσεις επιτευγμάτων της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν, είναι:

– μηχανισμοί Υποστήριξης της Ανάπτυξης, 

next generation – Ανθρώπινο Δυναμικό: Πηγή Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας,

– σύγχρονες δομές παραγωγής καινοτομίας, 

– επιτυχημένα επιχειρηματικά παραδείγματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα βραβευθούν από το www.ka-business.gr  επιχειρηματίες για τη συμβολή τους στην Καινοτομία και την Ανάπτυξη.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου, θα εκτεθούν ερευνητικά και καινοτόμα επιτεύγματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην ιστοσελίδα http://www.ka-business.gr/pages/innovation/6607/programma-6oy-polysynedrioy-kainotomias-kai-anaptykshs-toy μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, καθώς επίσης να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εργασίες του με live streaming στο web tv του ka-business.gr