– Γ. Παυλίδης: «Στόχος μας η Περιφέρειά μας να καταστεί Τουριστικός Προορισμός Αριστείας».

Επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στη Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ» στo Βερολίνο της Γερμανίας, όπου συμμετείχε  ως συνεκθέτης στο  περίπτερου του ΕΟΤ.

Η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έγινε στα πλαίσια του προγράμματος τουριστικής της προβολής και της στόχευσης του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη να καταστεί η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη Τουριστικός Προορισμός Αριστείας, με βασικό σκοπό, τόσο τη μείωση της εποχικότητας του θερινού τουρισμού όσο και της χωρικής διεύρυνσης διαμονής αλλοδαπών επισκεπτών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

ΚΟΥ2Ο απολογισμός των επαφών χαρακτηρίζεται θετικός. Οι επαγγελματίες της περιοχής, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, που έδωσαν το παρών στην ΙΤΒ, είχαν σειρά επαφών με βάση τον χώρο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και κινήθηκαν με επιτυχία, έγινε δε παρουσίαση της Περιφέρειας σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη.

Σημαντικές παρουσίες που τίμησαν την ΠΑΜ-Θ, ήταν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, καθώς και Γερμανοί αξιωματούχοι οι οποίοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο περίπτερο της Περιφέρειας εντυπωσιασμένοι από τις δυνατότητες επισκεψιμότητας της περιοχής όλο τον χρόνο.

«Η γερμανική και η διεθνής αγορά αναζητούν πέρα από τις θερινές διακοπές και τη θάλασσα, δυνατότητες διακοπών και άλλες εποχές του χρόνου. Η πεζοπορία, η ορειβασία, η ποδηλασία και οι λοιπές υπαίθριες δραστηριότητες, οι αυθεντικές γεύσεις, τα εθνικά πάρκα που μπορούν να βρούν στην περιοχή, τα αρχαιολογικά μνημεία και οι πολιτιστικές  δραστηριότητες, αποτελούν σημεία αναφοράς που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι τοπικοί επιχειρηματίες και η κοινωνία», τονίζουν στελέχη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε ανακοίνωση της οποίας επισημαίνεται:

«Η Περιφέρεια στις εκθέσεις προβάλλεται ενιαία και παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της, οι οποίοι αλληλοσυμπληρώνονται με τη διαφορετικότητά τους και αποτελούν μια ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση, ώστε να μπορούν να επιτύχουν θετική ανταπόκριση από τους φορείς που προσεγγίζουν. Η παρουσία των επαγγελματιών στις εκθέσεις, με τις επαφές, την παρουσίαση του προϊόντος τους και την προβολή της επιχείρησής τους, έχει ικανοποιητικά και προσοδοφόρα αποτελέσματα.  Η συνεργασία της Περιφέρειας με τις τοπικές επιχειρήσεις δείχνει ότι θα ανταμειφτεί, και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».