Στα στενά του Νέστου, περιοχή η οποία κατατάσσεται ανάμεσα στους πέντε σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης, συνόδευσαν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, τους μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων, η οποία ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Γαλάνη, διέσχισε μια από τις πιο όμορφες πεζοπορικές διαδρομές παράλληλα με το ποτάμι, διανύοντας απόσταση έξι χιλιομέτρων προς τις πηγές Κρωμνικού.

Συγκεκριμένα, περπάτησαν ένα υπέροχο τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε6, που είχε αρχικά κατασκευαστεί για να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις των εργατών του σιδηροδρόμου. Το μονοπάτι, που στο μεγαλύτερο μήκος του είναι λαξευμένο στον βράχο, λίγο πάνω από τη σιδηροδρομική γραμμή, προσφέρει μοναδική θέα στους μαιάνδρους του ποταμού.

Η πεζοπορική διαδρομή συνολικού μήκους δώδεκα χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε αφήνοντας όλους τους συμμετέχοντες απόλυτα ικανοποιημένους από την πολύωρη επαφή τους με τη φύση, και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση σε αυτή, στα μέσα Μαΐου.