ΚΥΜΠΑΡΙΔΗΣΠραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η πρώτη συνέλευση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ Α.Ε. η οποία κηρύχθηκε σε πτώχευση τον περασμένο Απρίλιο, με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν οι μεγαλύτεροι ενυπόθηκοι δανειστές της εταιρείας που είναι οι Τράπεζες.

Η εν λόγω διαδικασία διεξήχθη με την παρουσία του συνδίκου της πτώχευσης, δικηγόρου Αθηνών Νικολάου Μπούρμου, καθώς και των πληρεξουσίων δικηγόρων των 93 εργαζομένων του εργοστασίου της Κομοτηνής, των 130 εργαζομένων και απολυμένων του εργοστασίου της Χαλκίδας, και άλλων πιστωτών.

Αντικείμενο της συνέλευσης αποτέλεσε η εκλογή της επιτροπής των πιστωτών, η οποία τελικώς εξελέγη και αποτελείται από τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη.

Η επόμενη συνέλευση των πιστωτών αναμένεται να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, και αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή της περιουσίας της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο σύνδικος της πτώχευσης, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον πτωχευτικό κώδικα, χωρίς καθυστερήσεις, και προς όφελος όλων των μερών.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο των εργαζομένων της μονάδας της Κομοτηνής, κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, μεγάλη ελπίδα για την ικανοποίηση των πιστωτών της ΣΕΛΜΑΝ, αποτελεί η περίπτωση εκποίησης του εργοστασίου της στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, καθώς ο εξοπλισμός του και οι εγκαταστάσεις του δεν έχουν απαξιωθεί (ακόμη), χάρη στον συνεχή αγώνα των εργαζομένων να το διατηρήσουν σε ικανοποιητική κατάσταση, με πιθανή συνέπεια τη μετάβασή του σε νέα φάση, επαναλειτουργίας.