αρχείο λήψης (3)Την αισιοδοξία του για την εξεύρεση των πόρων που απαιτούνται κι οδηγούν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Εργασίας στην εξέταση της προοπτικής αλλαγής των κριτηρίων για υποβολή αιτήσεων στο ΕΣΠΑ για τους παιδικούς, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας -Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος. 

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Κομοτηνής, την τρέχουσα περίοδο φιλοξενήθηκαν μέσω του προγράμματος 360 παιδιά εργαζομένων και ανέργων μητέρων, με δαπάνες ύψους 1 εκ ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται ότι, δαπανήθηκαν 180 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, για να χρηματοδοτηθούν τα προγράμματα που κάλυψαν περίπου 70.000 παιδιά σε όλη τη χώρα, τον τελευταίο χρόνο.

 

Χαμηλά τα τροφεία και αναβαθμισμένο περιβάλλον στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς 

Ο κ. Σωτηρακόπουλος σημείωσε ότι τα τροφεία που καταβάλλονται για τη φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής είναι από τα χαμηλότερα μεταξύ ανάλογων δομών των Δήμων,  ενώ για 100 παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, ήταν εντελώς δωρεάν την χρονιά 2013-14. Ο ίδιος  αναφέρθηκε εξάλλου και σε  έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων με αφορμή και την έκδοση νέων αδειών λειτουργίας, που ζητήθηκε από την κυβέρνηση για τους παιδικούς σταθμούς.