ΚΛΟΠΗ 1Δύο Βούλγαροι 28 και 50 ετών, και ένας 34χρονος ημεδαπός, συνελήφθησαν χθες 11 και προχθές 12 Νοεμβρίου στη Δράμα, από αστυνομικούς της τοπικής Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων, με τη σχετική δικογραφία να περιλαμβάνει επίσης άλλους δύο υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 42 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν.

 

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών και δράσεων της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και της παράνομης διαχείρισης και διακίνησής τους, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση εντοπίζοντας τους τέσσερις αλλοδαπούς να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και να κινούνται σε επαρχιακούς και αγροτικούς δρόμους του νομού Δράμας. Στην προσπάθειά τους να τους ελέγξουν, οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις τους, και οι τρεις από αυτούς διέφυγαν με το ένα από τα δύο οχήματα, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη προβάλλοντας αντίσταση. Εν συνεχεία οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το παραπάνω όχημα και να συλλάβουν τον 50χρονο, ενώ οι υπόλοιποι δύο δράστες διέφυγαν της σύλληψης.

 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα, βρέθηκαν τρία πηνία χαλκού και είκοσι περίπου μέτρα καλώδια χαλκού σε τεμάχια, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρέσει από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ σε αγροτική περιοχή του Φωτολίβους Δράμας.

 

Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα χαλκού και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς και τα δύο οχήματα.

 

Εντός των οχημάτων και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

– Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

– Δύο μαχαίρια, συνολικού μήκους 26 εκατοστών το καθένα.

– Έξι ζευγάρια γάντια.

– Ένας σκούφος.

– Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης η εμπλοκή του 34χρονου στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθόσον οι τέσσερις αλλοδαποί δράστες επρόκειτο να μεταφέρουν τα κλοπιμαία σε κτήμα ιδιοκτησίας του προκειμένου να τα αποκρύψουν, οπότε και συνελήφθη χθες το πρωί.

ΚΛΟΠΗ 2

ΚΛΟΠΗ 3

ΚΛΟΠΗ 4

ΚΛΟΠΗ 5