ΓΕΡΟ ΡΟΥΜ 1

Τους ελληνικούς Ιερούς Ναούς στις πόλεις Βραΐλα και Γαλάτσι της Ρουμανίας, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

Στη Βραΐλα, ξεναγήθηκε στον ελληνικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία και του δημάρχου της πόλης κ. Αουρέλ Σιμιονέσκου, αλλά και πολλών ομογενών. Πρόκειται για ναό που έχτισαν  στα τέλη του 19ου αιώνα ευκατάστατοι Έλληνες κάτοικοι της πόλης, δίπλα στα γραφεία της τοπικής ελληνικής κοινότητας.

Στο Γαλάτσι ο κ. Γεροντόπουλος βρέθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία του αντιδημάρχου της πόλης και πολλών Ελλήνων.

ΓΕΡΟ ΡΟΥΜ 3

Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιγραφές που υπάρχουν μέσα στον ναό, αλλά και εκείνη που βρίσκεται έξω από αυτόν και αναφέρεται στη μνήμη των δέκα πέντε ηρώων της ελληνικής επανάστασης του 1821, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Γαλάτσι σε συγκρούσεις με την τουρκική φρουρά της πόλης.

Τέλος, ο υφυπουργός εξωτερικών, επισκέφθηκε το νεκροταφείο του Γαλατσίου, όπου απότισε φόρο τιμής στους ήρωες Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εναποθέτοντας λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους.

ΓΕΡΟ ΡΟΥΜ 2