Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί μία εβδομάδα χρήσης του, και ο ανισόπεδος κόμβος της Εγνατίας Οδού στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής … έκλεισε!

Οι τρεις από τους τέσσερις κλάδους του έργου (ΒΙ.ΠΕ.-Αλεξανδρούπολη, Αλεξανδρούπολη-ΒΙ.ΠΕ., ΒΙ.ΠΕ.-Κομοτηνή), είχαν δοθεί στην κυκλοφορία μόλις την προηγούμενη Τετάρτη 18 Μαΐου, ωστόσο πριν από μερικές ώρες συνεργείο της αναδόχου εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ προχώρησε στο κλείσιμο του κόμβου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση είτε από την Εγνατία Οδό Α.Ε. είτε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, και χωρίς να έχει καταστεί δυνατό να αντληθεί πληροφόρηση για τον λόγο της συγκεκριμένης εξέλιξης.

Ο κόμβος βρίσκεται στη χιλιομετρική θέση 573+100 του αυτοκινητόδρομου, και η κατασκευή του αποτελεί χρόνιο αίτημα τόσο των βιομηχάνων όσο και των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου αφενός η πρόσβαση στη βιομηχανική περιοχή να καταστεί ευκολότερη και γρηγορότερη, και αφετέρου να σταματήσει η επιβάρυνση με βαρέα οχήματα του τοπικού επαρχιακού οδικού δικτύου.

Πάντως η αποπεράτωση του κλάδου Κομοτηνή-ΒΙ.ΠΕ., τελεί σε εκκρεμότητα.