Με παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ, του αμερικανικού και του γερμανικού παράγοντα, αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε αθώους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι θα βρίσκονται πιθανότατα ακόμη και αύριο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτή την ώρα μεταβαίνει στην Τουρκία το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προκειμένου να μεταφέρει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Ελλάδα.

Στη σημερινή συνεδρία οι δυο Έλληνες που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ 5Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Άγγελε και Δημήτρη καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι την ώρα πού ο Αμερικανός πάστορας βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό στην Τουρκία ενώ στις φυλακές της γειτονικής χώρας βρίσκονται και Γερμανοί πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Πως «καλωσόρισε» ο Πάνος Καμμένος την είδηση για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ 4Αλ. Τσίπρας: Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής ο πρωθυπουργός αναφέρει «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

πηγή: documentonews.gr

επιμέλεια: inkomotini.news