Ο Δήμος Καρδίτσας στην προσπάθεια που κάνει για την αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της περιοχής του, και με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, ίδρυσε το 1995 το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών «Μαίρη Ιωαννίδου».

Λειτουργεί είκοσι τμήματα (δεκατρία παιδικά, και επτά ενηλίκων), αριθμώντας τετρακόσιους χορευτές και ως κύρια φορεσιά έχει την παραδοσιακή στολή της Καραγκούνας.

Η δράση του απλώνεται σε όλη τη χώρα με συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ (Λαμία, Σαλαμίνα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Χαλκιδική, Βέροια, Πορταριά Βόλου, Γραβιά, Αίγιο, Λάρισα, Τύρναβο, Καλαμάτα, Κω, Νίσυρο, Λευκάδα, Ρόδο, κ.α.), αλλά και εκτός συνόρων σε διεθνή φεστιβάλ (Γιουγκοσλαβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ταϊβάν, Αλγερία, Νησιά Αζόρες, Ιορδανία, Αίγυπτο, Ντουμπάι, κα.) κερδίζοντας πάντα τις εντυπώσεις.

Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του μάλιστα, κάθε Αύγουστο διοργανώνει Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όπου συμμετέχουν συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό με παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.

ΒΙΝΤΕΟΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

(13-5-2017)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ