Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας «Η Θράκη», θα συνδιοργανώσει με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, γιορτή για τα 98 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, υπό τον τίτλο «4α Ελευθέρια Θράκης 1920-2018».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» Άργους.

Ο Ξανθιώτης Λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πολιτικός μηχανικός και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Κέντρου Θράκης ( ΠΑΚΕΘΡΑ), Βασίλης Αϊβαλιώτης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Σημαντικές οικογένειες της Ανατολικής Θράκης, με γενεαλογικά στοιχεία – τεκμήρια, που συμμετείχαν στη Διοίκηση της Δυτικής Θράκης ».

Θα ακολουθήσουν Θρακικοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Άργους-Περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδίου, με Θρακιώτικες παραδοσιακές στολές.

Η εκδήλωση, που θα ολοκληρωθεί με δεξίωση, είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές «η κορυφαία που εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιούμε, γιατί αγαπάμε και νοιαζόμαστε τη Θράκη μας».