Να τελειώσει άμεσα το καθεστώς εκκαθάρισης στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ),  και να υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητούν οι εργαζόμενοι.

«Ήμασταν 1.200 άτομα και μείναμε 340. Τώρα εργαζόμαστε σε καθεστώς εκκαθάρισης διότι έχουμε ακόμη ένα πρόγραμμα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο ολοκληρώνεται σε λίγο. Άρα οι καταστάσεις μας πιέζουν», τόνισε ο Πρόεδρος κ. Θόδωρος Αλιόγκας μιλώντας στη “ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση”.

berginaΦυσικός προϊστάμενος της ΕΛΒΟ  θα πρέπει να είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ενώ τώρα τη βιομηχανία που είναι ο μοναδικός προμηθευτής του ελληνικού στρατού, εποπτεύει το Υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως τα σχέδια των δανειστών ήταν να αναλάβουν όλη την εταιρεία Γερμανοί οι οποίοι θα προμήθευαν κατευθείαν τον ελληνικό στρατό.

«Επισκευάζουμε και συντηρούμε πολλά οχήματα, και για τον ΟΑΣΘ, και για την ΕΛΑΣ, ενώ διαθέτουμε όλη την τεχνική υποστήριξη για την κατασκευή απορριμματοφόρων. Επίσης, σε συνεργασία με την General Motors, είμαστε οι μόνοι εκτός ΗΠΑ που κατασκευάζουμε τα αυτοκίνητα HAMMER, και θα πουλήσουμε στο Ιράκ και στην Αίγυπτο. Το επιχειρησιακό επίπεδο της ΕΛΒΟ μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο των ΗΠΑ είναι από τα υψηλότερα δυνατά, γεγονός που δείχνει το επίπεδο παραγωγής μας», λέει ο κ. Αλιόγκας.

Οι εργαζόμενοι πιστεύουν πως «υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης της ΕΛΒΟ, αρκεί να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της».