Δημόσια θέση για μια ακόμη φορά, πήρε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής «ΠΟΛΗ-τική ανατροπή», Ελένη Λαφτσή, αναφορικά με το θέμα της κυβερνητικής εξαγγελίας περί ίδρυσης νομικής σχολής στην Πάτρα, και ενόψει της συνάντησης των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ με τον υπουργό παιδείας περί τα τέλη του μήνα για την οριστικοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού του ακριτικού πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστικά, η κ. Λαφτσή, σε σημείωμά της που έγραψε στα social media, βάζει στο στόχαστρό της τους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους, κάνει λόγο δηκτικά για “ξεχασμένους αγώνες”, και καταγγέλλει συντεχνιακά συμφέροντα:

«Περί 4ης Νομικής και κάποιων ξεχασμένων αγώνων… Τίποτα δεν φαίνεται ότι μπορεί να διακόψει την κατάσταση νιρβάνα στην οποία έχει περιέλθει αυτή η πόλη, αυτή η περιοχή. Όλα βαίνουν καλώς. Οι φορείς ευχαριστημένοι. Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Πρυτανικές Αρχές, οι συνομιλούντες με τον Υπουργό Παιδείας, αισθάνονται αποκαμωμένοι από τον «σκληρό αγώνα» που έδωσαν. «Έδωσαν» μεν τη Νομική, αλλά το αντίκρισμα σπουδαίο! Υποσχέσεις για νέες σχολές. Άλλωστε όλα στη ζωή ένα δούναι και λαβείν είναι! Γι’ αυτό σιωπούν ένοχα για το επόμενο ραντεβού με τον Υπουργό στις 25 Απρίλη. Πως να εξηγήσουν την απραξία τους; Άλλωστε τους βολεύει η εύκολη δικαιολογία οτι η απόφαση για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής είναι επιλογή άνωθεν! Όπου δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός, ιδιαίτερα στην εκπαίδευση, «θριαμβεύουν» τα συντεχνιακά συμφέροντα! Πιστεύει όμως κανείς από εμάς ότι οι αποφάσεις, πράξεις ή παραλείψεις μας, θα μείνουν μακριά από την κρίση των πολιτών; Προς το παρόν όμως: Σιγά! Η Πατρίδα κοιμάται!»