Εκταφή των λειψάνων του πατρός Ιωάννη Σγούρα, θα γίνει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 11:00, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Ξυλαγανής, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, δε, και ώρα 18:00, θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον ίδιο Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη, ο οποίος και θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου ιερέα.

ΠΑΤΕΡ 1Ο π. Ιωάννης Σγούρας γεννήθηκε στην Ανατολική Ρωμυλία της Βόρειας Θράκης από πλούσια οικογένεια, μετανάστευσε το 1925 με όλους τους συγγενείς του στην Ξυλαγανή Ροδόπης, όπου και απεβίωσε το 1960, χαμογελαστός όπως ήταν σε όλη του τη ζωή.

Σαν ιερέας υπηρέτησε στη Γεννησέα Ξάνθης, στις Φέρρες Έβρου, στη Διώνη και στη Μαρώνεια Ροδόπης, αλλά και στην Κομοτηνή (Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας).

Υπήρξε αληθινός υπηρέτης του Θεού και άξιος λειτουργός του. Η ζωή του ήταν γεμάτη από αγαθοεργίες και θαυματουργικές πράξεις. Είχε όλα τα χαρίσματα που προσέλκυσαν τη Χάρη του Θεού, όπως η υψοποιός ταπείνωση, η πραότητα, η αμνησικακία, η ελεημοσύνη, η μακροθυμία, η υπακοή, η ακλόνητη πίστη και η αγνή αγάπη.

Αιωνία η μνήμη του και να έχουμε την ευχή του.