ΨΩΜε εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη διενεργήθηκαν έκτακτοι έλεγχοι σχετικά με ψωμί από Βουλγαρία, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΕΦΕΤ, στις περιοχές Δράμας και Ξάνθης.

Συγκεκριμένα χθες Τρίτη κλιμάκιο ελέγχου μετέβη  στην ορεινή περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης  (Εχίνος, Μελίβοια) και διενήργησε  ελέγχους σε αρκετά καταστήματα της περιοχής στα οποία δε βρέθηκε  ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία. Από  ελέγχους που έχουν  διενεργηθεί  στην πόλη της Ξάνθης επίσης δεν βρέθηκε  ψωμί προερχόμενο από Βουλγαρία .

Στην περιοχή της Π.Ε Δράμας, πραγματοποιήθηκαν επίσης  από κλιμάκιο ελέγχου (ΕΦΕΤ και Τμήμα Εμπορίου της Π.Ε Δράμας)  έκτακτοι έλεγχοι και βρέθηκε σε πρατήριο της πόλης της Δράμας, ψωμί εισαγόμενο  με νόμιμο τρόπο και σε ημερήσια βάση από Βουλγαρία.

Ελήφθησαν δύο δείγματα ψωμιού ένα μαύρο και ένα τύπου 70% και στάλθηκαν αρμοδίως από τον ΕΦΕΤ για εργαστηριακή ανάλυση, τα αποτελέσματα αναμένονται.

Να σημειωθεί ότι σε προγενέστερες  προγραμματισμένες δειγματοληψίες βουλγάρικου ψωμιού στη Δράμα,  μετά από εργαστηριακό έλεγχο δεν εντοπίσθηκε ¨στακτίνη¨  ούτε άλλες απαγορευμένες ουσίες.   

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΑΜΘ, με εντολή Περιφερειάρχη, θα συνεχιστούν οι έκτακτοι έλεγχοι σε ανύποπτο χρόνο σε όλη την Περιφέρεια, παράλληλα με τους τακτικούς, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του υγιούς ανταγωνισμού.