Ένα κτίριο του ιδρύματος Παπανδρέου, στην οδό Πειραιώς, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το «στρατηγείο» του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού.

Ενόψει της αυριανής (στο Μουσείο Μπενάκη), παρουσίασης του ονόματος, του εμβλήματος και των ιδρυτικών αρχών του κόμματος, (σήμερα κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο τα σχετικά στοιχεία), οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις.

Ο κ. Ν. Παπανδρέου.
Ο κ. Ν. Παπανδρέου.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» να μπαίνουν και να βγαίνουν μεταξύ άλλων, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, ο σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα Τύπου από την εποχή του υπουργείου Εξωτερικών, Νίκος Ζιώγας, και ο πρώην διοικητής του ΟΤΕ και πρώην πρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, Πέτρος Λάμπρου.

Εκπρόσωποι τύπου Σαχινίδης και Πεταλωτής

Η ιδρυτική Διακήρυξη, η ιδεολογική ταυτότητα, το κείμενο των πολιτικών θέσεων, το καταστατικό η φυσιογνωμία του νέου κόμματος Παπανδρέου, θα γνωστοποιηθούν, αύριο, αφού σύμφωνα και με τους στενούς του συνεργάτες Γιώργο Ελενόπουλο και Συμεών Κεδίκογλου, ο νέος πολιτικός φορέας ήταν προγραμματιστεί εξ αρχής να ιδρυθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Ο κ. Π. Λάμπρου.
Ο κ. Π. Λάμπρου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της Διακήρυξης θα ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών, η οποία δεν θα κλείσει στις διακόσιες που απαιτούνται, και τα γραφεία του νέου κόμματος θα βρίσκονται κοντά στην οδό Πειραιώς.

Εκπρόσωποι Τύπου ορίστηκαν οι Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επισημαίνουν ότι η χρηματοδότηση θα προέρχεται από συνεισφορά πολιτών.

Η κατάθεση του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο ενόψει των εκλογών, θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

πηγή: protothema.gr

επιμέλεια: inkomotini.gr