Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, ενημερώνει τους ψηφοφόρους:

– Οι εκλογείς δεν πρέπει να βάλουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

– Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

– Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

– Οι εκλογείς θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους – για τη διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Δεν θα ζητηθεί από τους εκλογείς να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

– Οι εκλογείς δεν θα κληθούν να υπογράψουν ούτε να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας.

– Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.