Προσεχώς αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων των Ελευθερίων Κομοτηνής, ωστόσο δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν από τη ΧΕΝ Κομοτηνής και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) Κομοτηνής, ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα:

– ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ: Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή από την ομάδα βιβλίου της ΧΕΝ Κομοτηνής, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Θρακικού Ωδείου υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Βερόνικας Σεμερτζίδου και ομάδα φοιτητριών του τμήματος Φιλολογίας του ΔΠΘ.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου, την Παρασκευή 9 Μαΐου, ώρα 7:30 μ.μ.

– 2η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η έκθεση παιδικού βιβλίου επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά, σε συνδιοργάνωση και με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Πολιτικών, και είναι αφιερωμένη στα 60χρονα της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  Θα περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις όπως κουκλοθέατρο, ζωγραφική, προβολή ταινιών, κ.λπ. Ταυτόχρονα, τα παιδιά του δημοτικού θα μπορούν να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό αφηγήματος με θέμα «Το βιβλίο, ένας ξεχωριστός φίλος», αποστέλλοντας το δικό τους αφήγημα στη ΧΕΝ (Σαμοθράκης 14), μέχρι τις 7 Μαΐου. Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και τη βράβευση στο διαγωνισμό, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δασαρχείου  (μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τη ΧΕΝ), το Σάββατο 10 Μαΐου, στις 5 μ.μ.