ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣΤην θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Κρημνιώτισσας από τη Σαμοθράκη, θα υποδεχθούν κλήρος, λαός και τοπικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, αύριο 1 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.

Η υποδοχή θα λάβει χώρα στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης, με προορισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου.

Εκεί θα τελεστεί Δέηση και Τρισάγιο για τους Εθνομάρτυρες του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο, και θα ακολουθήσει ομιλία του Καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία των κατοίκων της νήσου. Εν συνεχεία, μέλη του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης, θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η υποδοχή της θαυματουργής Εικόνας, θα σημάνει την έναρξη των για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σχετικών εκδηλώσεων με τίτλο «Μνήμες –Ελπίδες».

Τις εκδηλώσεις, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον προσφυγικό ελληνισμό και τη Μικρασιατική Καταστροφή, και θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, διοργανώνει με την ευλογία του Μητροπολίτου και την αγαστή συνεργασία των τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων,  η Ενορία του Αγίου Βασιλείου.