Συνεχίζονται και αυτόν τον μήνα οι εκδηλώσεις στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, κατά τις οποίες πέρα από το εορταστικό πνεύμα των ημερών, αναδεικνύονται και σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, ενώ οργανώνονται και φιλανθρωπικές δράσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ώρα 5 μ.μ.

Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την ενδοσχολική βία. H Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής, που στεγάζεται στην Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης, και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, με την υποστήριξη του EXILE ROOM και της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζουν την πολυβραβευμένη ταινία-ντοκιμαντέρ “Bully” (2011) του Lee Hirsch, που αφηγείται τις ιστορίες παιδιών – θυμάτων σε δημόσια σχολεία στην Τζόρτζια, στην Αϊόβα, στο Τέξας, στον Μισισιπή και στην Οκλαχόμα. Ένα υπέροχο και δυστυχώς επίκαιρο παράδειγμα μιας ταινίας, που ανοίγει με καίριο τρόπο τη συζήτηση γύρω από τη βία στα σχολεία. Μέρος ενός προγράμματος που γυρίζει τα σχολεία της Ελλάδας, με πιο πρόσφατες τις προβολές σε σχολεία της Κω, το “Bully” του Lee Hirsch θα προβληθεί για το μαθητικό και όχι μόνο κοινό της πόλης. Είσοδος ελέυθερη.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ.

Προβολή ντοκιμαντέρ – συζήτηση από το Πελίτι Κομοτηνής. Στο τέλος θα μοιραστούν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες: πεπόνι Δουκάτου, καλαμπόκι Θρυλορίου, ντομάτα Σερρών, ντομάτα καρδιά του βοδιού, ντομάτα για σάλτσα, ντοματίνια δάκρυ (για σαλάτα και για σάλτσα), ντοματίνια καφέ, ντοματάκι μαύρο, στενοκούκι Ιθάκης, ρόκα, μαρούλι, καρπούζι Λήμνου, καρπούζι χοντρόφλουδο μεγάλο, πεπόνι Λήμνου, καλέντουλα (λουλούδι), ρετσινολαδιά (λουλούδι διώχνει τον κρεμυδοφάγο και το δορυφόρο). Θα ακολουθήσουν σπιτικά κεράσματα, γκάιντα και χορός. Στην εκδήλωση θα γίνει και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες στο στρατόπεδο Παρανεστίου. Είδη που θα συλλεχθούν: ανδρικά ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, παπούτσια μεγάλα νούμερα, παντόφλες (όλα για άντρες), επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, μάτι ηλεκτρικό, γκαζάκια, βραστήρες.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.

Συναυλία Αγάπης στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, με τη συμμετοχή Κομοτηναίων μουσικών. Στην εκδήλωση θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων, για να δοθούν σε συμπολίτες μας. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 6 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικη εκήλωση “Christmas tea & bazaar” από την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικη χορωδία με αγγλικά τραγούδια, μπουφέ με αγγλικά εδέσματα και τσάι, και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές προς πώληση, για να διατεθούν τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, ώρα 9 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικο γλέντι της Πολιτιστικής Κίνησης. Ο Γιώργος Μαυρίδης επιλέγει τη μουσική με παραδοσιακά, ρεμπέτικα και παλιά καλά λαϊκά τραγούδια. Οι κυρίες του συλλόγου ετοιμάζουν νόστιμα εδέσματα και οι κύριοι φέρνουν τα επιδόρπια. Είσοδος ελεύθερη.