– Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων υπό τον τίτλο Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2016 1Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης συμμετέχει και φέτος στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων – 2016, και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί της!

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, έχει τίτλο Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία. Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου, είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον, συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης για τον φετινό εορτασμό επέλεξε ως επίκεντρο των εκδηλώσεών της, το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας, όπου θα λάβουν χώρα με ελεύθερη είσοδο, οι δράσεις:

– Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 18:00, στο Αρχοντικό Ταβανιώτη: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας άνω των τριών ετών, με τίτλο «Ζωγραφίζουμε μαζί τη Μαρώνεια».

– Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα 19:00, στο Αρχοντικό Ταβανιώτη: Έκθεση φωτογραφίας με υλικό από το αρχείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, και παράλληλη προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία και το πολιτιστικό τοπίο της Μαρώνειας.

Πληροφορίες: 2531022411 – Νάγια Δαλακούρα.