– Και ELDA Day Komotini για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια ΟΗΕ: Μια αποτίμηση», διοργανώνει η ELSA* Komotini, σε συνεργασία με τον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο δύο επετειακών εορτασμών: Αφενός της συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων από την ίδρυση των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αφετέρου της ELSA Day, ημέρα κατά την οποία το δίκτυο της ELSA διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση, κατά την οποία όλα τα μέλη, φοιτητές νομικής με διαφορετικές εθνικότητες και διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, είναι πρόθυμα να αποδείξουν σε όλη την Ευρώπη ότι οι νέοι σπουδαστές μπορούν να λάβουν μέρος και να επηρεάσουν τη διεθνή σκηνή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σωματείο της ELSA Komotini γιορτάζει την ELSA Day για τέταρτη συνεχή χρονιά. Η φετινή ELSA Day είναι αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στην ισότητα των δύο φύλων, θέματα που θα αναδειχθούν εξ αφορμής της δράσης του ΟΗΕ.

Εισηγητές της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 27/11 και ώρα 19:00  στην αίθουσα τελετών της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, θα είναι οι:

– Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, τέως Καθηγήτρια, Τμήμα ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ.

– Σωτήρης Μουσούρης, τέως Επίκουρος Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ.

– Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ.

– Ευθύμιος Παπασταυρίδης, Ειδικός Επιστήμων, Νομική Σχολή ΔΠΘ.

– Χαρίκλεια Αρώνη, Διδάσκουσα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές Ν.Α. Ευρώπης».

* European Law Student’s Association.